29 Augusti 2011

Det aer saa grymt. Haer har jag haft ledigt i 4 dagar och det aer paa den sista lediga dagen som jag blir foerkyld. Faer se om jag pallar med skolan idag.
Det typiska aer ju att jag alltid faer bihaeleinflammation ocksae. Och mina tabletter gloemde jag hemma i Sverige. Men jag faer koepa mig en massa vatten och haeppas att det blir baettre snart. :)

25 Augusti 2011

Om jag hade varit den som alltid skriver en rubrik så hade dagens rubrik blivit "Man mår som man förtjänar". Men jag skriver ju alltid bara datumet, lättast så än att sitta och tvinga fram en bra rubrik hela tiden.

Igår var det lill-lördag plus min roomies födelsedag. 21 år, liksom. Det betyder Systemet här i USA. Folk som känner mig vet att jag inte dricker så mycket, men igår vart det ändring på det. Tanken var att jag bara skulle dricka bara för att det är gott ibland. Men tillslut så gick det av bara farten. Slutade med att jag och Jacob satt kvar i soffan och pratade för att allting snurrade för mig. Jag gick och la mig ganska sent och vaknade tidigt imorse. Jag var skitglad över att jag inte mådde dåligt och var bakis.
Haha! Där fick jag, för jag var fortfarande full när jag vaknade. Så nu sitter jag inlindad i mitt täcke i fotöljen och tycker synd om mig själv. xD Och hoppas på att jag slipper springa och spy.

Nu vet inte jag riktigt vilka som läser och så. Men skulle min bror läsa detta så vet jag att han skulle sitta och skratta åt mig. Men det är lugnt, för jag älskar honom ändå. :) <3

22 Augusti 2011

Då var första skoldagen över och jag måste säga att jag är amazed. In a good way. :)

Jag började dagen klockan 10:30 med Media design. Först blev vi uppropade, sen fick varje person berätta lite om sig själv och sina kunskaper inom Adobe. Om man hade använt Photoshop/Illustrater/Reader, vad som helst.
Sedan spenderade vi resten av lektionstimmen att lära oss ett program som heter Moodle. Det är ett program som vi kommer få våra uppgifter skickade till. Det är också där som vi lämnar in våra arbeten. Riktigt trevlig lärare, Victoria Torf.

Vi fick sluta ca. 10 minuter tidigare så jag sprang hem och åt lunch istället för att äta på skolan.

Klockan 14:00 började min andra, och sista, lektion Photo 1. Detta är jag 100% säker kommer bli min absoluta favoritlektion. Läraren heter Seantel Sanders och en sån trevlig snubbe. Han är 40 bast men både ser ut och beter sig som runt 30 år. :)
Samma här - Vi fick presentera oss och sedan berätta om varför vi valt just fotografering. (Jag är den enda som inte är nybörjare.) Han visade också en gäng bilder som han själv tagit. Grymt duktig är han. Hans bilder i sig är kanske inte så speciella i sig, men han håller på att fixa dom med sand och grus och målarfärg och massa annat, så bilderna får en speciell känsla. Grymt, säger jag bara. Känner att jag har mycket att lära och mycket som jag vill lära mig. :D Ser verkligen fram emot mina lektioner med Seantel. :)

16:15 slutade jag och gick direkt hem för att äta. Men som vanligt i vårat hushåll så finns det sällan mat. Så det fick bli stekta potatistärningar och äggröra. Det gick ner det med. Men jag börjar tröttna lite. :(

Nu ska jag vänta på att Linneá ska komma hem efter sin skoldag. Sen blir det att bygga fotostudio i vårat vardagsrum! :D <3

Ååh! Justja, en sak till. Glömde säga att ibland kan våran lärare Seantel visa bilder på sina 2 barn och då måste vi säga det klassiska... "Aaawh". :D Gillar verkligen denna snubbe. :)

20 Augusti 2011

Fright night 3D var det igår kväll, jah. Inte så roligt som jag trodde att det skulle vara. Trailern såg inte så farlig ut, men jag måste säga att jag satt gömd under min jacka hela filmen. Feg som man är.
Fast det gick över ganska snabbt, för vi tog partytaxin hem. :D Love the US.



Utöver igår kväll, så har jag det underbart här i USA. Skaffat ett helt gäng med fina vänner. :) Går inte en dag utan ett leende på läpparna. ^_^

19 Augusti 2011

Bilder från igår. :)


Såg världens sötaste hund på stan idag. :D Och eftersom han var så himla poppis bland flera andra som var ute på sina shoppningrundor, så kunde ju inte lilla jag bara sitta och titta på. :) Jag var bara tvungen att få gosa lite. <3 Saknar ju min lilla nalle där hemma. <3


Jacob och Jacob inne på Kahona Grill. Vårt nya favoritställe, tror jag bestämt att det är. :P


Fina Findus lagade mat. Italiensk kycklingpasta. Jättegott, blev det! :D


Kistner tog kort på oss när vi satt och åt.


Lady Gagas monster.

18 Augusti 2011

Sista Cross-Cultural lektionen idag. :) Så nu är man ledig ett par dagar till skolan börjar på allvar.

Det känns så sjukt att jag verkligen är i Santa Barbara, Kalifornien. Att jag verkligen sitter här i min lägenhet med grymt fina rumskompisar. Det trodde jag aldrig. När jag sökte hit för ett halv år sedan så kändes detta äventyr så himla långt bort. Men nu sitter jag ju här.

Det är här jag börjar mitt liv på nytt. Det är här som jag verkligen kommer växa upp. Finna mitt sanna jag och lära känna mig själv bättre. :)

Dessa 2 veckor som jag nu spenderat i detta land har varit fulla med äventyr, taxiturer, fylla, biobesök, strandbesök, resturangbesök. Listan kan bli lång. Så jag ser verkligen fram emot mitt år här.
Jag trivs verkligen. :) Ni ska bara veta. Ler varje dag, skrattar varje dag. Helt underbart. :)

Nej, nu ska jag sluta vara så himla sentimental.

På måndag börjar som sagt allvaret och jag ser verkligen fram emot det. Det ska bli roligt att träffa alla klasskamrater. Alla amerikanare. Få hoppa in i den amerikanska vardagen på riktigt. :)

På måndag börjar jag med Media design 10:30-12:50. Nästa lektion, Photo 1, börjar 14:00 och slutar 16:15.
På tisdag har jag Digital Darkroom mellan 8:00 och 13:05. Nästa lektion är Photojournalism som är mellan 17:00 och 22:05.
Onsdag ser exakt likadan ut som måndagens schema.
Sen har jag helg. :) Så jag ska faktiskt inte klaga på att jag har en lektion som slutar 22 på kvällen. :P

17 Augusti 2011

Bildbomb!


En liten bit av stranden. :)


Båthamnen.


Denna bjuder jag på. :P


Våran första riktiga middag hemma. Jacob lagade spagetti och köttfärssås. Eller köttfärs ala Jacobs. ;P
(Ser det konstigt ut med sallad i en kastrull? Det är så det ser ut hemma hos studenter som lägger pengarna på annat. :D)


Alex, Rebecca och Tess.


Scantron. Dessa "lappar" behöver man ha i USA. Det är på dessa som vi svarar på quiz under lektionerna, och som vi sedan lämnar in till läraren på slutet av lektionen.


For in till stan igår och käkade på Kahona Grill. Surfingställe med goda hamburgare. :)



15 Augusti 2011

Klev upp tidigt imorse och började morgonen med att väcka alla genom att starta diskmaskinen(dock inte med flit.)

Efter att jag varit vaken ett tag så ringde jag pappa och sedan ringde ett videosamtal till brorsan med familj. Saknar verkligen mina små gossar där hemma i Jämtland. Visade Theo i webkameran att han skulle få ett paket godis och han försökte ta paketet ifrån dataskärmen. :) Min söta pojke. <3

Vid 11-tiden gick jag den långa promenaden(20 min dit & 20 min hem) till bankomaten för att ta ut pengar. Känner att det behövs, plus att jag ska nog ta mig en tripp till Bank of America och skaffa mig ett amerikanskt bankkort.

Vid 1-tiden gick jag och Rebecca till skolans bokaffär för att köpa en bok som vi behöver till denna veckas lektion. Men den var slut. Men jag passade på att köpa alla andra skolböker som jag behöver. 3 stycken tjocka och dyra böcker. Betalade runt 920 kronor för 3 böcker och ett kollegeblock. Man blir ju ruinerad här!

Och en sak till som chockar mig! Jag har betalat nästan en förmögenhet på denna lägenhet som inte ens är hel och så skulle jag och några till tvätta härom dagen. 2 dollar tar dom för att tvätta?! Det är ju helt jävla sjukt! När man redan betalat flera tusen dollar för att få bo här och så får man inte ens tvätta gratis. Lite arg blev jag faktiskt.
Visst, 2 dollar är inte mycket. Men som jag sa så har vi redan betalat så himla mycket och vi har inte ens blivit informerad om att det kostar pengar att tvätta. :(

Aja, nu kom jag av mig. I alla fall så gick jag på min första "lektion" idag. Det är en kurs på 4 dagar, 2 timmar om dagen, om amerikansk kultur. Lite smådrygt, men jag har min lektion från 2 till 4. Så det känns ändå ganska skönt. Det finns dom som har sin lektion från klockan 8 på morgonen. Och jag är glad att slipper den. :)

Det kan hända att jag tog något kort idag. Men i så fall på typ.. vädret eller nått. Så jag skiter i bilder i detta inlägg. :)

Det kan hända att morgondagen blir lite mer intressant. Så ni kan ju kika in imorgon, så får vi se. :P

13 Augusti 2011

Nu har jag inte bloggat på ett par dagar, så jag kommer bara ge er en kort sammanfattning.

Torsdag:
- Stack ner till stan och shoppade. Köpte mobiltelefon, Tröja och byxor.
- Tittade på bio - Captain America.


(Min nya kamera har ett inbyggt fisheye! And I L.O.V.E it!)


Apelsinträd. :)


Mina vänner inne på bion.


Min nya kamera. :)

Fredag:
-Tog tåget till Oxnard och bussen vidare till Wallmart.


Utsikt.


På väg ner till stan. Baksidan på Rebecca.


Linneá a.k.a Findus och Charlotte a.k.a Charlie.


Santa Barbaras tågstation.


Alla utanför tåget i Oxnard.


Jag och Findus.


Wallmart skylten. :)

Lördag:
- Picknik på Calden Overlock.
- Drog ner till stranden och solade.
- Åt middag på Shoreline Cafe. Grilled Ahi tuna.
- Gick till Albertsons och handlade MASSA mat.

(Har inga bilder från idag. Kamerans batteri tog slut. :()

På kvällarna har det också blivit en hel del festande. Jag ska säga att jag inte druckigt en droppe sen jag kom hit. Men jag har en rumskompis som typ alltid är sugen på att festa. Och hans ord har tydligen blivit lag i vårat hus. xD

Just nu sitter jag och väntar på att diskmaskinen ska bli klar så att jag kan äta en macka. Sen ska jag sätta mig framför tv.n och slappa lite. Är sjukt trött.
Imorgon är sista lediga dagen innan allt börjar. Själva skolan börjar inte fören måndag 22 Augusti. Men hela nästa vecka kommer vi ha en massa introduktionskurser, som jag förstått det.


11 Augusti 2011 (Ny mobil!)

Jag orkar inte blogga ikväll. Klockan är 00:47 här och jag har precis kommit hem från stan.

Jag tänkte bara berätta att jag nu köpt mig en mobiltelefon. :) En LG Optimus One P500.



Grymt nöjd. Dock är jag helt lost när det gäller pekskärmar, men det blir väl en vana antar jag. Det fanns som ingenting annat att välja på endå. :P

11 Augusti 2011

Idag började jag dagen med att prata på skype med mor och far och mina farföräldrar. :) Efter det samtalet så ringde jag videosamtal till brorsan och fick prata med min brorson också. ^^ Han blev helt fascinerad över att få se "sasster" på datorn. :D

Snart måste vi dra ner till stan och inhandla lite viktiga saker. Så som mobil, amerikanskt bankkort, studentID, kläder och en massa annat. Men det är det viktigaste typ.

Jag har inte så mycket att berätta om. Men jag kommer nog att uppdatera ikväll när vi kommit hem igen. Med bilder också. :)
Ha det så bra idag(ikväll/natt). ^^

Ny bloggdesign!

Föresten så har jag fått en ny bloggdesign nu som vi kanske ser. :) Beställde den för ett bra tag sen, men nu är den klar och förhoppningsvis kommer fungera.
Dock har jag fått veta av en vän att kommentatorsfältet inte funkar som det ska. Men jag ska försöka fixa det så fort som möjligt. Ska maila tjejen som har fixat detta.
Förhoppningsvis går det snabbt och smidigt. :)

10 Augusti 2011

Lååång dag idag.

Klockan 0700 började min dag imorse. Klev upp och duschade. 0830 gick vi till skolan för att ha "Wave day". Det var typ som en lära-känna dag.
Vi kom dit och skrev in oss. Fick en name-tag och minglade. Fick frukost som bestod av en bagle, ett glas jucie och en banan. Blev indelade i grupper(efternamnets första bokstav). Vi blev ledda av en kille som hette Tien till ett klassrum där en Student Advisor väntade på oss. Det gjorde också ett infotmationsmöte på ca. 2 timmar. Det var jätte drygt och jag var nära på att somna. Men det funkade.



Senare fick vi en lunchticket och fick gå och äta. Och jag har faktiskt ätit mycket godare lunch. Lunchen bestod av en påse chips, en liten macka och en chocolate chip cookie. Till det fick vi ett glas äckligt vatten.
Nyttigaste jag ätit hittills, måste jag dock tillägga. :)

Efter lunchen hade jag ca. 2 timmars rast innan nästa möte började. Så jag, Findus, Nina och Nanna gick ner till La Playa Stadium och tittade på en pågående soocermatch. Vi satt dock inte så länge, men det kändes lite amerikanskt. :P



Nästa möte var med IBS. 0200. Där fick vi ytterligare en massa information, men också mitt schema. :) Sjukt soft schema. Går i skolan måndag till onsdag. :) Torsdagen är bara full med onlinekurser, vilket betyder att jag sitter hemma vid min dator och pluggar. Får läxor och skoluppgifter genom min mail. :) Fredagar är jag helt ledig. ;P

Vid 0430 var allting slut och då gick jag, Findus och Jacob till Downtown. Findus och Jacob skulle köpa sig en longboard + att vi verkligen behövde handla mat. Det riktigt skrek i våran kyl. xD
Promenaden blev riktigt lång och jag har blåsor på mina fötter. Men mat har vi nu iaf. :D



Just nu sitter det 7 personer i min lägenhet som dicker. Dom är helt galna! Sprit är typ det enda dom tänker på. xD Fast det lär nog lugna ner sig så snart skolan börjar. :)

9 Augusti 2011

Här sitter jag, i mitt nya hem, och lyssnar på musik. Musik på hög volym. Favorit musik. Kan verkligen inte fatta att jag verkligen är i Santa Barbara, Kalifornien. Tänk att jag kom in på skolan. Lilla jag från en by på 1000 personer. Lilla blyga jag.

Det känns fortfarande inte verkligt. Jag har gott på Santa Barbaras gator nu i ca. 4 dagar. Men ändå kan jag inte förstå. Det kommer nog ta ett par veckor till innan allting lägger sig. :)


Idag har jag iaf haft fullt upp. Imorse klev jag upp tidigt för att gå och registrera mig på skolan. Fick fylla i lite papper och sen fick jag en tid till att göra ett Assessment test i engelska. Så jag gick hem och vilade lite innan jag gick till Mesa Center och köpte pennor för att sedan gå till skolan och göra testet.

Vi var hur många som helst, så alla fick inte plats. Så dom sista fick gå till ett annat klassrum. Och jag är sjukt glad att jag var långt bak i kön. För vi fick göra testet på en dator. (Dom andra fick skriva allting förhand.) Testet tog ca. 2 timmar för mig att göra. Det var jätte mycket och lite halvsvårt. Egentligen var det inte svårt, det var bara grejen att komma tillbaka till skolbänken efter 2 år. Det tar ett tag för hjärnan att ställa in sig.
Men nu är det värsta över. Nu är det bara småmöten veckan ut. Sen är jag ledig hela nästa vecka innan skolan börjar på riktigt.

Jag längtar dock sjukt mycket till skolan börjar! Det känns konstigt att säga så, men det är sant. Jag längtar tills jag får träffa alla klasskompisar. Träffa amerikanare. Börja leva vardagslivet här i SB. :)

8 Augusti 2011 (Fest i rum 117)


Jacob, min roomie och August, en random kille som lånar våran soffa.


Dans i vårat vardagsrum. :) Fr. v. Linnéa(a.k.a Findus), Jacob, Jacok(a.k.a Kistnér)


Ännu mer dans!


Amerikansk öl.


Ölspelet är i full gång.

8 Augusti 2011 (The Beach)

Igår gick jag, Findus och Becca till stranden. Lovley! Sanden var mjuk och varm. Det var dock ett litet fel med straden. Det luktade väldigt mycket fågelbajs och alger och skräp flöt upp hela tiden. Vi hittade dock en liten fläck som var relativt fin.





7 Augusti 2011

Lovley! Jag tror inte jag har skrattat så mycket på så länge som jag gjorde igår. Helt sjukt. :)

Igår kom det två till hit till lägenheten som ska bo här med mig och Becca. Jacob och Linnea heter dom. Två trevliga prickar. Dom tjoade och tjimade en hel del och på slutet var jag så grymt trött att det nästan var jobbigt. Men vafan! Är man jetlagad så är man, liksom. xD

Iaf så hade dom 3 andra personer med sig, en tjej och två killar. Ena killen hade bil, så vi tog en sväng ner till båthamnen och ät på en trevlig resturang. Som sagt, så vart det mycket skratt och vääldigt låg humor tillslut.

Som jag skrev så var jag väldigt trött, så vi halv tio skickade dom hem mig och en tjej till som precis landat här i SB så vi fick sova. :)

Tyvärr så blir detta inlägg utan bilder. Jag har dock en bild på bilen som jag åkte, men kameran står ute i vardagsrummet och där sover två killar. Så jag vill inte störa. ;) Men jag kommer nog ladda upp bilden under dagen. ^^

Nu ska jag fortsätta lyssna på musik och försöka vakna till. Kommer spendera dagen på stranden idag som det verkar. Och jag är hur lycklig som helst! Jag var ute och promenerade i ca. 3 timmar igår och jag har redan blivit solbränd, som ser ut att bli till färg också! Jag har ju alltid haft svårt för att bli brun i Sverige. Men nu jäklar! :D

6 Augusti 2011 bilder

Det som skulle bli en promenad till affären slutade med en promenad på ca. 3 timmar. xD

Vi bor ca. 500 meter ifrån skolan. Så innan vi gick till affären så tog vi oss en titt på campus. Hur fint som helst. Det kommer bli lite svårt att hitta, men det fanns jätte många fina platser som man kan sitta och plugga på. :)
Vi har sett fina amerikanska hus, båtar till tusen och finfina Pacific ocean. :)

Denna miljö kan man faktiskt vänja sig vid. :P <3


Uppfarten från storvägen upp till Buena vista-området. :) (+ lite Becca)


The Buena Vista Apartments sign.


The Santa Barbara City College sign.


On West Campus.


West Campus.


Random water.. thingy on West Campus.


Pacific Ocean.


La Playa Stadium.


My Roomie, Becca.


view from East Campus.


Santa Barbara harbour.


This part of our walk was the hardest.


My best friend, the water bottle. :)

6 Augusti 2011

Jag har äntligen kommit fram till Santa Barbara. Resan var lång och tråkig, men det funkade. Hade ju ett intressant mål, så det fick mig på andra tankar. :) På slutet var jag både hungrig, trött och kissnödig. Men det är sånt man får leva med. :P
När jag anlände till boendet så hittade jag inte vart jag skulle. Tillslut hittade jag och fick träffa en hel hög med IBS-studenter. Fick även mig lägenhetsnyckel. :)

Just nu har jag och min roomie duschat och gjort oss redo. Ska ut och göra stan osäker om ett tag. Måste även handla lite mat och toapapper. (fanns inget toapapper igår när vi kom igår. :O)


Utsikten från vårat vardagsrumsfönster. :)


En random blomma jag tog kort på som finns på våran bakgård. :)

4 Augusti 2011

Trodde det inte. Men internet finns på hotellet, så ett till inlägg blir det innan imorgon bitti. :)

Flygresan ner till Stockholm gick bra. Hade dock glömt bort hur obehagligt det är med lock i öronen. xD

Det var tufft att säga hejdå, men jag skippade alla kramar och sånt får då hade det blivit värre.
Efter en stund gick jag fram till en karl som jobbade på Frösö flygplats och skulle fråga vägen, då kom det några tårar. Men efter att jag fått prata med honom en stund så släppte det. Har haft gråten i halsen några gånger men tvingat bort det. :P

Jag ska ju för fan till Santa Barbara! Det är ju ingenting att vara ledsen över. :D Det är ju nu det roliga händer! Jag har redan pratat med ca. 3 personer som jag planerat att träffa där nere i sunny california. Det är ju någonting att se fram emot, inte gråta över. Haha!

3 Augusti 2011

3 Augusti 2011.
Imorgon tar jag flyget ner till Arlanda. Det känns väldigt pirrigt i magen, men jag hoppas att allting går fort så man får se underbara Santa Barbara. Längtar som en tok till det klockslaget jag får se Santa Barbara för första gången från flygplanet. Det kommer vara helt underbart att få landa, stadga sig och börja fotografera. :D Känna sanden mellan tårna, doppa fötterna i havet, känna värmen. Det är så mycket jag längtar till. Ibland känns det nästan som att jag längtar mer dit än vad jag kommer sakna Sverige. xD Eller helt ärligt så kommer jag nog inte sakna Sverige. Det är människorna jag komnmer sakna.

Ikväll ska jag ta en tur till Högland med mor och far. Där ska vi grilla gott och bara mysa tillsammans. Jag ska försöka sola lite och förhoppningsvis ta mig årets sista dopp i svenska vatten. :)

Just nu sitter jag ute och solar. Datorn i knäet och ett paraply så jag ser skärmen. xD Kände att jag var tvungen att uppdatera en sista gång på svensk mark. Troligtvis så kommer jag inte orka uppdatera imorgon, så nästa inlägg kommer jag skriva ifrån finfina Santa Barbara, California. :)
So stay tuned. :P

RSS 2.0