Dag 7 - Min bästa vän

Dag 7 - Min bästa vän.

Jag har många vänner, men endast en vän som vet allt om mig. Åtminstonde till 99.9%. :P

Vi träffades sommaren 2006. Första dagen på gymnasiet. Klasskompisar på medieprogrammet. Jenny Wahlin.


Jag och Jenny. 2007.

Det finns så himla mycket att berätta om Jeno, som hon kallas. Hon är min klippa. A shoulder to cry on. Vi har varit med om så himla mycket tillsammans. Hon fick mig att gilla Japansk musik och Japaner. :P Hon fick mig att börja skriva Fanfics, vilket hjälpte mig otroligt mycket i skolan också faktiskt. Tro det eller ej. Men jag hade väldiga problem med engelskan i grundskolan, mest på grund av läraren. Men nu skrev jag ju fanficsen på engelska. Så resultatet blev VG i engelska. :) Tack så jättemycket! :D Det är också tack vare min grymma stöd från denna flicka som jag ska söka skola i USA. ^^ <3
Asså, egentligen så kan jag sitta och skriva hela natten. Det finns så himla mycket fint med denna människa. Hela hennes familj, faktiskt. :) Dundermysig familj. <3

Innan 2006 så hade jag bara vänner. Ingen visste mycket om mig. Men när jag träffade Jenny så kunde jag öppna mig. Visa världen vem jag egentligen var. :)


Jag och Jenny. 2008.

Älskar dig, min lilla böna. :) <3

28 Februari 2011 #2

Idag när jag var till Polisen så var dom inte där.
Dom hade åkt ut på ett uppdrag, så bättre lycka imorgon kanske. :)

Nu har jag i alla fall suttit och skrivit ett litet mail till min kontaktperson Amalia.
Hoppas på svar idag.

Egentligen är det inte så jätte bråttom med ansökan. Söker man innan 31 Mars så skulle man ha en garanterad plats. Men ändå så känns det tryggt att slippa vara ute i sista stund. Det är jag annars ganska bra på. ;P

Detta blev inget långt inlägg, men jag hoppas jag kan komma med mer information snart.
Ska också försöka få upp Dag 7 - Min bästa vän under dagen.

28 Februari 2011

Status just nu: Ansökan läggs inte i brevlådan idag.

I helgen när jag satt och skrev ansökan så kom jag till en punkt där jag skulle skriva in passnummer. Bara det att jag har aldrig, någonsin, varit utomlands så ett pass finns inte i mina ägor.

Just nu sitter och borstar tänderna, men snart ska jag gå till polisen och prata lite med dom och sen ringa IBS i sthlm och prata lite med dom också. Har jag tur så kan jag skicka den imorgon istället, men annars blir det nog inte fören jag fått ett pass.

Men, jag ska inte stressa upp mig. Jag bestämde mig redan innan för att jag skulle ta problemen när dom kommer och inte tänka så himla mycket. Ser det mer som a smaller speed-bump. :)

25 Februari 2011

Igår var en lång dag för min del. Som jag skrev igår så hade jag 4h dötid att spendera i Stora staden. Vissa stunder var det ganska jobbigt. Hade ju en tung väska som jag släpade på också. Packar alltid en massa onödigt skit som bara väger. xD

Mötet gick superbra. Fick svar på de flesta av mina frågor. Så jag är riktigt nöjd.
Och nu till anledningen varför jag gick på möte och vad det var för möte. :)

Det är nämligen så att jag har hittat en perfekt utbildning som jag jättegärna vill gå. En foto och journalistik utbildning i USA. Närmare bestämmt i Santa Barbara, ca. 15 mil nordväst(tror jag) om Los Angeles. :)

Idag har jag varit på AF och fått mitt betyg kopierat. Jag har också fått mitt stipendium kopierat på ett mindre papper. :) Mitt stipendium är egentligen ett A3. Dels så kan jag inte skicka originalet och dels så är A3 alldeles för stort. :P

Så i helgen ska jag skriva ansökan och på söndag eller måndag ligger det i brevlådan. :) Spännande!
Självklart så hoppas jag ju verkligen att kommer in. Representanten Lisa, som jag träffade igår, sa att man har garanterad plats om man söker innan 31 Mars. Och självklart bra betyg. :) Det känns väldigt lovande, men jag vill ju inte hoppas för mycket ändå. Men lite peppad är man ju. ;)

Mer information kommer komma + att ni, från och med måndag, kommer få följa med på min resa genom detta. Oavsett om den blir kort eller om lång. :)

24 Februari 2011

För en timme sedan kom jag hem från jobbet och om 1½ h går min buss.
Idag ska jag nämligen till Östersund för att ikväll gå på ett informationsmöte för IBS. Ska bli riktigt spännande. :) Dock går bussen för tidigt, ska inte på möte fören 18:30 ikväll. Så jag kommer ha drygt 4 h dötid. Men jag hittar nog på någonting. ^^ Kan ju alltid gå runt och fönstershoppa lite. :P

Efter mötet så ska jag sova över hos fina Malin ute på Frösön. :) Ska bli roligt att få träffa henne igen. Det var väldigt länge sen sist.
Imorgon bitti blir det att kliva upp före tuppen. Min buss tillbaka hem går 7:40. -_- Men vad gör man inte, måste tillbaka hem och jobba. Hade jag varit ledig imorgon så hade jag stannat någon dag till hos Malin. Sett på bio eller någe. Men sånt är livet. :)

Nu ska jag fortsätta packa klart och gå ner till bankomaten. Sen sätter jag mig på bussen.
Mot nya äventyr! :D Eller nått. ;P

Dag 6 - Min dag

Dag 6 - Min dag.

Klockan 6 imorse ringde min väckarklocka. Ville helst ignorera den. Satte mig upp, klädde på mig, startade tv:n, gick på toa och började fixa frukost.
En skål yoghurt, två mackor och en mugg oboy. En morgonrutin som ALDRIG har rubbats. xD
Efter frukosten satte jag mig som vanligt och tittade på riks- och lokalnyheterna. Sprang och fixade tandborsen och borstade medans jag tittade på vädret. ^^
Fixa hår och packa väskan. 6:50, off to work. Kom fram till dagis exakt 6:58(börjar 7:00). ;P
På jobbet körde jag mitt eget race. Sprang runt och städade lite här och där. Sicksacka mellan leksaker och, emellanåt, prata med barnen. :)

9:30 blev jag klar idag och for hem igen.
Klockan 10 ringer brorsan. Helena mådde inge bra så han undrade om jag kunde ta med Theo ut en sväng. Tog på mig alla ytterkläderna igen och gick över och hämtade prinsen. :)
Jag och Theo gick först ett litet varv runt byn, sen gick vi/satt i vagnen in på COOP och köpte Festis och glass. Klockan började närma sig 11 så vi började gå mot mina farföräldrar. Theo började bli otålig i vagnen, så halva vägen gick han bredvid. Hos farföräldrarna åt vi(jag åt mest) glassen och sprang runt och dammsög. Vid 12-tiden skulle dom ut med hunden. Klart vi följde med. Men denna gång satt Theo i vagnen. På vägen träffade vi på Theo's farmor(min mamma). När det var bara några meter kvar hem så fick Theo gå igen. Han har verkligen ingen lust att åka vagn längre. xD Fasters stora kille! :D

Vid 12:45 kom jag hem igen. Lagade lite lunch och började diska. Sen såg jag att micron va skitig. Ack vilket jobb det va. Efter att jag skurat av spisen så slängde jag en blick på ugnen, sen tittade jag invändigt också. *sigh* Det drog verkligen ut på tiden.

När jag blev klar med allt jobb i köket slängde jag en blick på klockan. 15:00! 10 minuter tills Legend of the seeker börjar. :O Får inte missa!
Och nu sitter jag här.. Lyssnar lite på Bygglov och funderar på om jag ska orka fixa någon mat åt mig. Magen kurrar som tusan. :P

Det va min dag det.
Kan också tillägga att jag ikväll antingen kommer gå och träna eller sitta i soffan och glo på tv. xD

Dag 5 - Vad är kärlek

Dag 5 - Vad är kärlek.

När man tänker på ordet "kärlek" tänker man ofta på förhållanden, romantik. Men det finns så mycket mer inom kategorin "kärlek".

Det kan vara kärleken man känner till sina barn. Kärleken till sina djur. Kärleken till en nära vän. Kärleken till en släkting.
Ja, det kan betyda så himla mycket. :)


Sanningens svärd: Sökaren (Del 1)

Nu ska jag försöka fixa lite kvällsfika sen ska jag lägga mig under täcket och drömma mig in i böckernas värld.
Har blivit kär i serien Legend of the seeker. Så när jag fick reda på att serien var baserad på en stor bokserie var jag bara tvungen att klicka hem första delen. Boknörd som jag är. :)
Terry Goodkind heter författaren och serien heter Sanningens svärd. Första boken heter "Sökaren".

By the way så kommer jag försöka uppdatera denna katergori så ofta jag bara kan. Dels för att jag själv skulle vilja veta hur många böcker jag egentligen läst i mitt liv. Dels för att det kanske kan finnas en till liten boknörd som möjligtvis är intresserad av ett och annat boktips. :P

Dag 4 - Det här åt jag idag

Dag 4 - Det här åt jag idag.Detta åt jag idag.
Korvsoppa, två delicatessmackor med skinkost på och mjölk. :)

20 Februari 2011

I två dagar nu har jag försökt fått upp en Dag 4 - Det här åt jag idag, men misslyckats. xD Idag ska jag försöka. Maten står just nu på spisen och kokar till sig. Men när det är klart och upplagt på tallriken så ska jag försöka fotografera och lägga ut här. :)

Idag har det varit underbart väder ute. Solen sken och endast 8 minus i skuggan. Härligt.
Gick över och hämtade min äldsta brorson Theo och vi tog en liten promenad han och jag och mina farföräldrar. Vagnen hade vi inte med oss. Så Theo fick antingen gå/springa eller åka pulka. Det gick super. :) Han sprang och lekte med snön och snöklumpar och styrde pulkan själv ibland. :)
Sen när han kom gem så somnade han gott. ^^

17 Februari 2011

Min snälla bror ringde över mig idag när dom kommit hem från BB. Dock ringde han för att få en extra hand med all packning. Men jag stannade lite längre.. :P
Vi åt middag tillsammans plus att jag passade på att mysa med Lillebror. Men jag måste vara ärlig och säga att jag ägnade nog en aning mer tid till att leka med Theo. :) Har saknar att gosa med min lillprins.
Och nu har jag två gossar att gosa med. :D

Påtal om någonting helt annat. Sitter och tittar på Sveriges värsta bilförare och jag blir helt stum.
En är så jävla rädd att hon släpper raten och håller för ögonen hela tiden. En kör som en dåre. En är tekniknörd och tror att han kan klara sig genom programmet med hjälp av en mängd siffror.
Detta är fan katastrof! Vet inte om jag skratta eller gråta. Till och med JAG skulle vara bättre än dom och jag har övningskört ca 4-5 ggr.

Dag 3 - Mina föräldrar

Dag 3 - Mina föräldrar

Detta är nog den svåraste delen på denna 30-dagars. Det finns så himla mycket att berätta om mina föräldrar.

Jag och min far fick inte den bästa starten. Men nu på senare år har jag insett att det är pappa jag har ärvt det mesta från. Samma intressen och så. Så nu har vi faktistk saker att prata om. Bakning, matlagning, fotografering, Mr. Bean, Robert Gustavsson. Listan kan göras lång.
Det har fört oss närmare.

Min mamma. Jag har alltid varit mammasjuk. Vi har gått varandra på nerverna SÅ många gånger. Men hon är fortfarande min mamma. Hon är kärleksfull. Kan prata först och tänka sen ibland, men det är sånna grejjer som gör hon till just MIN mamma. :)

Älskar mina föräldrar mer än allt på denna jord. Glad att dom finns till hands om det skulle behövas. :) <315 Februari 2011

Skulle verkligen behöva träna idag. Eftersom min trainingbuddy varit sjuk i nästan 2 veckor så har inte jag heller tränat.

Egentligen orkar jag inte idag, men så kan man ju inte tänka! Det var just detta som jag INTE ville skulle hända. Lovade mig själv att träna två dagar i vecka + en dag på motionscykeln hemma. För jag vet att tänker man en gång att "jag orkar inte träna idag", då är det kört. Då fortsätter det bara. Men så har det nu blivit.

Vet inte riktigt hur jag ska göra. Tränar ju Box så det är inte det lättaste att träna själv.
Men jag ska nog sparka mig i röven och traska iväg och träna fast jag inte orkar. :)

Föresten så ska jag jobba imorgon. Hoppa in extra för TVÅ personer. Kan bli tufft, men vad gör man inte. Och som timanställd får man nog ställa upp en hel del. ^^

Dag 2 - Min första kärlek

Dag 2 - Min första kärlek

Vet inte riktigt vad jag ska skriva i detta inlägg.
Jag har haft många små förhållanden. Som man har när man är liten. Helt ärligt så har jag aldrig haft ett riktigt förhållande. Ett sånt när man är kär och allt. Men i tredje klass fick jag en pojkvän som heter Stefan.

Eller pojkvän, vi umgicks mycket och han pendlade med att vara tillsammans med mig och vara tillsammans med min, då, bästa vän. xD Så himla seriöst var det inte. Allting slutade i alla fall i sjätte klass.

So thats probably it. Min första kärlek, skulle jag tro.

14 Februari 2011

Fick en bild imorse på min nykläckta brorson. Helt underbar. Jättefin. Lik storebrorsan. :)

13 Februari 2011

Idag, 13 Februari, blev jag faster igen. Jag har nu två underbara prinsar. :)
18:31 kom den lilla pojken till världen. 51 cm och 3780gr. Hans föräldrar vet inte ännu vad han ska heta. Men det kommer nog naturligt snart. :)
Hoppas dom kommer hem snart så man får träffa den lilla bebisen. Längtar som en tok. Längtar givetvis efter min lilla Theo också. :) Har ju inte träffat honom på över 2 veckor. :O

Dag 1 - Om mig!

Dag 1 - Om mig!

Den 10 November 01:51 föddes en liten flicka på Eskilstuna BB. 49 cm lång och vägde 3180 gr. 17 dagar förtidigt. På sin brors 4 årsdag döptes hon och fick namnet Emma Carolina Elisabeth Dahlström.

Vid 3 månader fick hon kickhosta och låg på intensiven x antal dagar.
Sedan vid 2 års ålder blev hon riktigt dålig, hennes föräldrar tog henne till vårdcentralen i Torshälla. Därifrån gick det fort, med ambulans, till akuten i Eskilstuna. Hennes föräldrar fick sedan veta att flickan hade haft andnöd och utan stolpillret hon fick i rumpan hade det handlat om ca 4 timmar.

När hon var 8 år 7 månader flyttade hon och hennes lilla familj upp till Jämtland. Till en väldigt liten by kallad Hoting. Allt gick väl relativt bra i början. Men när hon började fjärde klass började hon bråka med sina vänner hela tiden, blev mobbad. Hon tog sig framåt iaf med när hon blivit äldre, börjat sjunde klass så började hon säga ifrån, på riktigt. Hennes mentor trodde inte på henne. En mening som hennes mentor sa om och om igen va, "Du är hela tiden så negativ." Japp, den meningen fastnade.

Med urkassa betyg tog hon sig iaf upp till gymnasiet. Medieprogrammet på Hjalmarstömerskolan i Strömsund, 5 mil hemifrån. Underbart. Ingen av hennes gamla klasskamrater gick samma program. Helt nya människor. Början på ett nytt liv. Äntligen kunde hon visa folket vem hon verkligen var.

Betygen blev bättre och hon blev en lite gladare person. Hennes 2 första riktiga vänner fick in henne i en Japan-period. Perioden var underbar, men skämms lite över alla fanfics hon skrev. Perioden fick sig ett slut och hon fick upp ögonen för engelska. Skrev mycket på engelska och skaffade sig internetvänner som bodde utanför sverige. Sedan dess har USA fashinerat henne.

Den 11 Juni 2009 tog hon studenten. Toppbetyg(enligt hon själv) och ett fint Stipendium i sin hand. Nu börjar vuxenlivet.
Dagen efter studenten föddes hennes fina, underbara brorson Theo. Hennes prins. Hon är ofta barnvakt, men det har hon ingenting emot. Hon är timanställd hos Strömsunds kommun som lokalvårdare. Men hon har en dröm nu. Hennes dröm är att få fara ut och resa. Men hon vill också plugga vidare.

I början på Mars, 2011, ska hon söka till en, enligt henne, alldeles speciell skola. :)

30 Dagars

Efter att ha haft en mängd olika bloggar som jag raderat efter bara några månader, så harjag nu bestämt mig för att försöka på nytt.
Det brukar ju vara tredje gången men inte i mitt fall. :) För att försöka få igång denna blogg lite, så ska jag börja med en "30 dagars". (Hoppas jag lyckas denna gång. ;)

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


RSS 2.0