28 April 2011

Hur glad är inte jag nu?! Det är nästan så att jag hoppar runt med världens flin! Jag har fått sommarjobb. Börjar imorgon redan. Då blir det introduktion. Lära mig kassan och få kläder och sånt fint. :)

Denna nyhet behövde jag verkligen just nu. För jag är luspank, sitter här med en lägenhet och har en massa "USA-utgifter" kvar. Så ett jobb på detta är så himla bra! :)

Just ja, det ärpå COOP nära Hoting som jag ska jobba. Jag har redan gjort en månads praktik för ca. 2 år sen. Jag har också varit med på inventeringar och hoppat in någon dag då och då. Så detta kommer gå jättebra. :D

27 April 2011

Idag kom jag på mig själv med att titta på väldigt många matlagningsprogramm. Det har jag faktiskt inte tänkt på så himla mycket. Men detta fick mig att tänka tillbaka lite, och listan kan bli väldigt lång på matlagningsprogramm som jag tittar/har tittat på.

Förut tittade jag väldigt mycket på Jamie Oliwer och Rosemary Shrager's kockskola. Ibland också Gordon Ramsey. Nu tittar jag varje dag på Vad blir det för mat?, Halv åtta hos mig, Leila bakar/Leila Home delivery, Klockan åtta hos Stjärnorna, Sveriges mästerkok.

Som sagt, listan kan bli lång. Nu är det så att jag bara har tv4 och tv6, så det har blivit lite mindre matlagningsprogramm på senaste tiden. Men jag tittar på dom jag kan och passar även på när jag är hos mor och far och kikar lite. (Dom har fler kanaler än jag. :P)

Över till Klockan åtta hos Stjärnorna. Det nya programmet som började idag. 4 kändisar skulle bjuda varandra på 3-rätters middag. En timme långt och varje kändis hade 15 minuter i "rampljuset"

Det var väldigt likt Halv åtta hos mig, just därför var jag bara tvungen att titta. :) Men jag vet inte riktigt om jag kommer titta nästa vecka. Magdalena Graafs insatts i programmet "avskräckte" mig lite. Hon klagade på Edward Bloms efterrätt och hon klagade på Eric Hörstadius snigel... grej. (Vad man nu ska kalla det) Ändå (!) gav hon båda killarna en 10-poängare! Det kändes inte helt rätt, enligt mig.
Visst, det var snäll och det är ju egentligen ingen riktigt tävling. Men lite seriös kan man ju ändå vara.

Det enda som var bra i programmet är att dom 15.000 kronorna som vinnaren får skänks till välgörande ändamål. :)

Dag 29 - Mina ambitioner

Dag 29 - Mina ambitioner

Min ambition i livet är väl att lyckas. :)
Inom min framtida karriär och med livet helt enkelt.

Att en dag bilda familj. Förhoppningsvis bo i USA.
Mina ambitioner är varken stora eller många. Men det känns bara onödigt att ha höga förväntningar. Bättre att ha låga ambitioner och kanske lyckas mer än väntat, än att ha höga och känna sig misslyckad. ^^

Dag 28 - Det här saknar jag.

Dag 28 - Det här saknar jag.

Först och främst så saknar jag att vara liten. På den tiden då livet gick ut på att äta, skita och sova. :) Inga bekymmer. ^^

Jag saknar faktiskt skolan. Konstigt nog. Det trodde jag verkligen inte att jag skulle göra. Men ju närmare studenten jag kom, så började jag känna att det typ var slutet. :P Så fort jag tog studenten kände jag att jag ville plugga vidare.

Jag saknar också Torshälla och alla mina vänner där nere.

Jag saknar min första hund Eros.

26 April 2011

Hejhej!

Nu har jag inte bloggat på hela helgen. Det är endast för att jag har varit upptagen. :)

I lördags var det suuuuperfint väder ute, så jag sprang fort upp till mor och far och solade. :D Lite senare på dagen åt vi påskmiddag. Jätte gott var det! Vi slog på stort och satt ute i trädgården och åt! Det gillar jag verkligen.
Runt halv sex skjutsade far mig till Dorotea. Där umgicks jag med Sanna och Samantha. Det var två andra tjejer också som skulle komma, men dom gav återbud i sista stund. Synd, men vi träffas nog alla fler ggr. :)

I söndags var vädret lika fint som dagen innan, så jag bestämde mig för att springa upp till mor och far. Lånade deras tvättmaskin och fick min soffklädsel ren och fin. Passade på att hänga tvätten ute. ^^ Mor och far skulle precis åka när jag kom men jag fick stanna kvar och då passade jag på att sola igen. :D

Igår gjorde jag inte mycket. Var hos mor och far igen. Eftersom mina farföräldrar firade påsk på annan plats iår så kom dom över och åt lite gott igår istället. :)

Nu ikväll gick jag över och skulle hämta med mig Theo till lekparken alldeles bredvid. Men hela hans familj följde med istället. ^^ Min bror tog över min kamera och sprang runt som en apa över allt och klättrade på alla klätterställningar och tog kort. xD Det vart typ 100 bilder. Och jag tog INGEN! :O Det slutade med att jag stod där i lekparken, ensam, men två trötta barn. Menmen, man är ju deras faster. :P

Och jag har sagt det förr och kommer säga det flera ggr om - Fasiken vad jag kommer sakna mina gossar medans jag är i USA. <3

Nu blev detta ett långt och astråkigt inlägg. Men det blir så ibland.
Ska avsluta med några bilder. :)
Credit till min kära bror som tagit bilderna. :)

22 April 2011

Vädret har varit underbart idag. Soligt och varmt och större delen av dagen spenderades bla. med mina brorsöner. Så jag låter bilderna tala för sig själv idag. :) Det har ju varit alltför lite bilder på senaste. ;PTigerkakanTänkte bara visa hur Tigerkakan blev. Kanske inte den snyggaste, men den blev väldigt god. :D Och det är ju det som räknas. ^^

19 April 2011

Stod och bakade till Per Mobergs "Vad blir det för mat?", så nu står det en tigerkaka i ugnen. :) När den är färdiggräddad ska jag ut och gå med musik i öronen innan jag sätter mig och provsmakar framför tv:n. ^^

Jag vet att min blogg är tråkig. Text, text och text hela tiden och inga bilder. Jag tycker själv att bildtomma inlägg är urtråkiga. Men jag har blivit jätte dåligt på att ta kort. Tar sällan med mig systemkameran när jag bara ska ut och min mobilkamera är så dålig så den är inte värd att finnas. </3
Men jag ska försöka bättra mig. :)

Dag 27 - Min favoritplats

Dag 27 - Min favoritplats

Min favoritplats är nog där mina brorsöner är. :)
Som dom flesta av mina vänner vet så är jag en väldigt barnkär flicka. Jag är alltid väldigt glad kring mina brorsöner. busar och leker som ett annat litet barn. Att se dom gråta skär i magen. Att se dom le värmer i kroppen. Att höra deras skratt är som musik för min själ.
(Haha! Undra hur detta kommer bli när jag får egna barn. XD)

Så, ja. Min favoritplats är nog där mina brorsöner finns. :) <3

18 April 2011

Efter middagen idag så ringer svägerskan och frågar om jag ska med och simma.
Så jag springer hem och packar påsen och går över till dom. Stod ute med bror och Theo en stund medans Helena packade sitt och klädde på Kimmie.

Iaf så åkte vi bil till badet. Janina skulle också följa med. :) Det blev 40 längder och och en liten stund i bastun.
När vi var klara så raggade vi en sväng på byn, och när vi sedan parkerar så känner jag att jag vill gå ut och gå igen. Så snälla Helena hämtade med sig Kimmie. .

Det är tur att jag har någon att gå med. Jag vill ju inte gå själv varje gång, och jag är nog ute och går minst 4-5 ggr om dagen. :O

Måste också lägga till att jag vann inte Dr. Oetker-lådan. Tyvärr. :( Bättre lycka på nästa tävling? :)

Jag Tävlar!! :D

Jag tävlar hos tiobarnsmamman om en Dr. Oetker-låda.

17 April 2011

Nu blir det ett barninlägg.

Imorse när jag precis hade vaknat ringer brorsan och frågar om jag ville ta med ut hans äldsta son, min brorson, på en promenad.
Hans tjej, min svägerska, var på fest igår och mådde dåligt imorse(hon fick skylla sig själv. ;P). Så vid 11-tiden gick jag över och klädde på Theo ytterkläderna och gick upp till Valån. Hade pratat med mor min att hon också skulle följa med på promenaden. Så hon tog med sig vovven Power.
Vi gick i säkert 1 timme, då började Theo's ögon ge upp. Jag la han ner i vagnen men hade ingen napp så han kunde inte riktigt slappna av. Så vi gick en omväg för att hämta upp en napp och en flaska välling. Sedan dröjde det inte mer än 3-5 minuter så sov han som en stock. :) Dom är så söta när dom sover. <3

Han låg ute hos sin farmor och farfar och sov i ca. 2 timmar. Då fick han komma in och röjja runt lite. Han lekte med en lekflöjt och en dockvagn. :) Plus att han och jag satt och myste lite direkt efter att han vaknat också. ^^

När jag sedan gick hem till brorsan igen med Theo passade jag på att gosa lite med Kimmie också. ^^ Måste ju gosa med dom båda när jag ändå är där, annars blir det ju inge bra. ;P

Nu ska jag ut och promenixa igen. Fast denna gång blir det Kimmie som får följa med faster ut. Hans mamma följer också med såklart. :)

16 April 2011

Jag kommer nog aldrig få min blogg intressant.
Det händer ingenting i mitt liv som är roligt för andra att läsa om. Jag har inte heller inspiration till att göra klart min "30-dagars" som jag lovade.

Om mindre än 4 månader åker jag bort till USA. Då hoppas jag att jag har mer att skriva om.
Men för tillfället så innehåller min vardag väldigt lite. Mn vardag handlar mest om att ta in så mycket som möjligt av mina brorsöner eftersom jag sedan inte kommer träffa dom på länge.

Det har inte heller hänt så mycket på förberedelsesida. Förra fredagen fick jag mitt officiella antagningsbesked från SBCC och IBS. Med det brevet fick jag också en lista på ett par dokument som jag ska skicka till CSN. Egentligen så skulle jag skicka dessa dokument igår, men det blev bortglömt. Så i helgen måste jag fixa allting och skicka på måndag. :)

Nu blev detta ett babbligt och ointressant inlägg. Men snart åker jag till USA och då blir det nog bättre. ^^

13 April 2011

För ca. en månad sedan skrev jag här i bloggen att jag fått bihåleinflammation och skulle ringa läkaren. Men det vart aldrig att jag gjorde det.
Idag fick jag den där förbannade bihåleinflammationen igen och imorgon SKA jag ringa doktorn. Det är ett måste. Har verkligen tröttnat och eftersom jag haft det så himla ofta nu så vet jag ju inte om dom blir tvungna att spola och skit. >_<

Måste bara tillägga att min yngsta brorson, som nu heter Kimmie, fyller hela 2 månader idag. :) Stora killen. <3

Ingen fara..

Momo är okej. Hon var varken i Amsterdam eller i denna by där skottlossningen ägde rum. :)
Hon var på en liten familjesemester en bit bort. Campade och så.
Så nu känns det bättre, efter att fått prata med henne. ^^

Men som sagt, you never know. När jag inte kan ringa till henne tackvare att det är fördyrt så finns det som bara Facebook. Och då är det lite svårt att få reda på saker.

Skottlossning Forts...

Efter att ha följt nyheterna lite idag om skottlossningen i Holland så har jag fått reda på att det inte alls var i Amsterdam. Det var i en by två mil sydväst om Amsterdam.
Men, Momo kan mycketväl ha varit där i helgen ändå. Det har jag ingen aning om. Så jag sitter fortfarande och väntar på svar från henne.

Skottlossning

Måste bara få skriva detta.

För kanske 3 år sedan, kan vara mer också. Jag kommer inte riktigt ihåg när, men länge sedan var det. Då började jag chatta med en tjej dom kallade sig för Momo. Detta var under min tid då jag läste fanfics var och varannan dag. Bland annat så läste jag en serie som denna Momo skrev. Blev så förälskad i hennes fanfics att jag ville snacka lite med henne. Fråga vart inspirationen kom ifrån och så. Vi hade ju trotsallt samma Japanintresse då också.
Vi pratade bara mer och mer och utbytte msn. Vi kunde sitta och prata till sent på nätterna. Efter ett tag fick jag reda på att hon bodde i en liten stad i Holland. (Ja, vi pratade på engelska med varandra. Lika så var fanficsen på engelska också.)
Förra året flyttade hon till Amsterdam får att plugga vidare. Sedan dess pratar vi inte allt för ofta, men när vi pratar så är allt som vanligt fast det går ett tag mellan gångerna. Helt underbart. :) Gillar tjejen väldigt mycket. ^^ <3

Till grejen hör att jag, inatt när jag var vaken hörde på Rapport på ettan att det varit en skottlossning i Amsterdam. En kille som sköt vilt omkring sig och många blev skadade. Han sköt sedan sig själv också.
Eftersom hon bor i Amsterdam nu så blev jag väldigt orolig. Jag har skrivit till henne men hon svarar inte. Hon har inte varit inne på Facebook sedan runt lunch igår.
Jag hoppas verkligen att allt är okej med henne och att hon hör av sig snart! <3

10 April 2011 (Sjuk!)

Min helg har inte varit den bästa.
I fredags var det ganska okej. Tittade på tv och myste i soffan med cola och popcorn. Men natten till lördagen sov jag urdåligt, och på morgonen åkte jag på en förkylningen.
Det kändes som att jag svalt några rakblad och jag hade feber. Men jag tog några alvedon och vilade.
Efter att jag fått i mig lite mat vid 5-tiden på kvällen kände jag mig mycket bättre och gick upp till mor och far. (Skulle också prata lite USA med dom eftersom jag fick mer papper i fredags.) Där satt jag iaf nästan hela kvällen. Tittade på "Smartare än en femteklassare" och återigen åt popcorn. :)
Natten till idag har varit ännu värre än förra natten. Somna vid 11-tiden, vaknade igen vid 1 och satt uppe ett bra tag och tittade på tv och försökte dricka lite vatten. Tillslut somnade jag om men vaknade runt 4. Sen sov jag fram till 8.

Jag kommer nog lägga mig och vila några timmar igen snart. Är helt slut och imorgon ska jag jobba i några timmar, så jag måste vila och krya på mig så mycket jag bara kan.
Det värsta med allt detta är att jag har inte ens fått vara frisk en hel månad. Det var bara ca. 3 veckor sen jag blev av med min senaste förkylning.
Mitt immunförsvar hinner aldrig byggas upp på nytt innan jag får en ny förkylning. Kroppen tar stryk. :(

Officiellt! SBCC till hösten!

Nu är det varken mycket eller länge kvar.

Idag när jag kom hem hade jag fått brev från IBS (International Business School). Innuti låg också ett häfte från min numera skola, SBCC. Jag är officiellt antagen och i Augusti 2011 åker jag iväg.
Mellan femte och sjunde Augusti, innan 22:00, ska jag checka in på Buena Vista. Det är där jag ska bo fram till jul. Redan på tisdagen den nionde börjar min skolgång. Det börjar med några "Orientation days". Då ska jag få lära känna campus och få yttligare information om sånt som är viktigt.
Kommer också få göra ett "Assessment Test" i Engelska och Matematik. Det är ingenting som är betygsgrundande, det är mest för att lärarna ska veta på ett ungefär hur man ligger till. :)

Måste även tillägga att jag är extremt lycklig över att min närmaste framtid är bestämd. Jag vet ju inte nu hur det kommer vara i USA, men just att jag ska dit. Jag vet att jag kommer vara där i ca. 9 månader. Det känns så roligt. Speciellt kul är det ju att slippa sitta här hemma i hålan och varje dag hoppas på det bästa.

Nu har jag inte mycket kvar att göra. Jag ska boka tid hos Amerikanska Ambassaden, fara till Sthlm, boka flygbiljett och kompletera CSN.
Just det, i Juni ska jag på Pre-Departure i sthlm eller Göteborg också. Det är alltså ett avresemöte där jag får träffa fler som ska gå på SBCC och däribland en och annan blivande klasskompis. :)

Live your dream

.

Dag 26 - Mina rädslor

Dag 26 - Mina rädslor

SPINDLAR!!!
Dom gillar jag verkligen inte. Myror kan vara lite läskiga ibland.
Lastbilar/Plogbilar har jag problem med. Går gärna så långt in mot gräsmattan jag kan när det kommer en lastbil på vägen.
Plogbilar. Får panik när det kommer en plogbil. Speciellt när dom kommer mot mig. Är rädd att han som kör inte ska se mig.
Jag vet, det låter nog löjligt och jag vet itne hur eller när det började. Men någon gång under mina tre år på gymnasiet iaf.
Skräckfilmer. Thillers kan jag inte titta på. Får väldigt lätt mardrömmar. (Sover fortfarande med en lampa tänd på nätterna. XD)

Swimming pool rules

Jag satt hela dagen igår, av och till, och läste noga igenom House rules, Swimming pool rules och avtalet. Det är ganska mycke att ta in. Det händer så grymt mycket nu hela tiden. Säger hela tiden till mig själv, "Tänka sig att detta verkligen händer", ändå... Trots allting, så har jag fortfarande inte riktigt landat. Förstått att jag ska till USA om ca. 4 månader.
Plugga, ny stad, nya människor, nya upplevelser, nya äventyr.
Det känns väldigt overkligt.

Men det kommer gå bra. Får jag bara gå ombord på planet så kommer allt rulla på bra. :) <3

Boendekontrakt!

Nu händer det saker! Imorse fick jag två mail från Amalia. Min kontaktperson på IBS. Första mejlet innehöll en till inbjudan till Avresemötet som är i sommar. På det förra hade dom skrivit rätt datum, men fel vardag. XD Lite fail, men vad skulle jag göra utan deras hjälp? Sånna småfel struntar man i.
Den andra mejlet innehöll ett nytt betalningsvilkor. IBS hade tydligen hittat ett mindre tryckfel, så jag fick skriva på igen och mejla in.
Som sagt, lite småfel. Ingenting jag hakar upp mig på. :)

När jag kommer hem för att käka middag loggar jag in i mejlen igen. Ytteligare ett mejl från Amalia...
Shiet! Boendekontrakt! Jag ska nu skriva på ett boendekontrakt för Buena Vista Apartments i Santa Barbara, CA. Detta är stort! Helt ärligt. Jag kände hur det bara tumlade om i magen. xD Fortsätter det i den härtakten, så kommer jag snart ligga avsvimmad någonstans. XD


4 April 2011

Tidigare idag var jag över till mor och far. Snackade lite och så fick jag för mig att gå igenom lite av mina gamla grejjor. Däribland hittade jag två supergamla facetatueringar. Coca cola isbjörnen. Klart att min äldsta brorson skulle få dom. :P
Så efter middagen gick jag över och fixade dom. Förstår ni om han blev stolt! Han hade ju lika som pappa sin. :D Det om något är väl jättestort! :P

Inte så jättebra bilder. Men dels så är dom tagna med min urkassa mobil och sen har min brorson väldigt mycket krut i sig. ;P

Dag 25 - En första

Dag 25 - En första

Denna nalle kommer nog aldrig lämna min sida. Nallen fick jag när jag var ca. 1 dygn. Fortfarande på BB.
Den har aldrig blivit smutsig och aldrig behövt lagas. Jag har behandlat honom som om han var av porslin.
Han har tröstat mig många gånger genom mina 20 år i livet. Han har alltid legat vänster om mig i sängen. Eller snarare suttit. :P Intill väggen. Och kommer nog nästan alltid göra.
Dock, när jag skaffar karl och barn kommer han nog bli mer prydnad. :)
Men han kommer alltid finnas mig nära. <3

3 April 2011

Imorgon är det måndag igen. Och faktiskt så känns det skönt. I helgen har jag bara suttit och latat mig, för det mesta. Tittat på en massa fimler och så. Men nu känner jag att jag vill ha vardag. Av flera skäl.
Jag är en rutinmänniska.  Mitt liv är kaos utan rutiner. Gör inte jag allting i rätt ordning på morgonen t.ex så är hela min dag förstörd. Eller ja, nästan iaf.

Och en sak till, på vardagar får man post och mail. Vilket betyder några dagar närmare det slutgiltiga svaret från SBCC*.
Jag vet att det bara var ca 1 vecka sedan skickade in allting och proccesen kan ta upptill 2 månader. Men är det inte självklart att man sitter spänt och väntar på minsta lilla tecken ändå?
Så är det för mig. :P Helt i onödan, men det pirrar som tusan i min mage så fort jag ens tänker på USA. xD


*Santa Barbara City College

3 April 2011

Bytte tillbaka till den gamla designen. En av originalen som finns att välja på.
Får ta tag i bloggen någon annan dag. Tyckte verkligen om den senaste designen.
Men folk kunde ju inte kommentera, och det funkar ju inte! :P

2 April 2011

Jag har helt glömt bort, för någon vecka sen fick jag hem ett par nya plagg. Tog kort och allt. Men jag glömde bort att lägga ut här. :PLow waist. Slim leg.
Underbara strechjeans. Endast 99:- på HM. :)
Köpte också en superskön och tunn tröja till sommaren. ^^Samma jeans fast annan vinkel. Supersnygga, tycker jag. :)
Hittade också en kofta. Äntligen, säger jag. Jag har alltid snott min mammas kofta. Men eftersom jag flyttat hemifrån så har jag inte längre tillgång till den. :P Har hittat en massa snygga koftor på internet, men priset har varit för högt. Sen hittade jag denna för 99:- och behövde inte ens tänka. :)
Längtar till sommaren nu. :D Nu slipper jag ha jacka på sommaren. :P

Dag 24 - Det här får mig att gråta.

Dag 24 - Det här får mig att gråta.

Helt ärligt så är jag ganska blödig av mig. Och varför jag skriver "helt ärligt" vet jag inte, för det är ingenting att skämmas över. Alla är ju olika.
Men i alla fall, jag gråter väldigt ofta till sorgliga och fina filmer/serier. Jag kan fortfarande gråta ibland när jag tänker på mina döda hund och morfar.
Att säga hejdå till folk som jag vet att jag inte kommer träffa på länge kan jag ha svårt för.

RSS 2.0