Dag 23 - Det här får mig att må bättre.

Dag 23 - Det här får mig att må bättre.

Musik har alltid varit en stor del av mitt liv och kommer alltid att vara.
Inte att producera, spela instrument eller sjunga. Men just att sitta och lyssna. Både på melodin och texterna.
Har jag varit jätteglad så har jag lyssnat på musik, har jag mått dåligt så har jag också lyssnat på musik. I ett par år så var jag alltid tvungen att lyssna på musik på morgonen för att klara av skolan.
Som sagt, väldigt stor del. :)

Familjen, vännerna, kärlek, barnsligheter. Det är sånt som får mig att må bättre.

Mina brorsöner kommer efter musiken. Blir så himla varm i hjärtat av att få vara med "mina" pojkar. :) <3 Att se dom utvecklas och bli större. Att höra min äldsta brorson skratta så glatt enda från hjärtat är musik för själen. Att höra honom prata, se honom leka glatt. Att han alltid, stolt som han är, ska visa faster ALLA sina leksaker varenda gång jag kommer på besök. :)
Idag fick jag också se min yngsta brorson le lite. ^^ Så himla vackert. <3 Ska bli underbart att få se när han också utvecklas.
Skapar sin alldeles egna personlighet. :)

31 Mars 2011

Ojoj!
Snokade runt på olika bloggar och såg att en tjej, MammaJessica, hade lagt ut en jättefin gratis mall till en bloggdesign.
Så jag struntar nog i SBCC färger och kör på denna istället. Myyyycket finare. :) Finns lite småfix kvar dock. Men det får jag fixa ikväll.
(Tryck F5 om ni fortfarande sr den gamla.)

Nu måste jag gå och duscha innan mor kommer. :)

Mina farföräldrar

Tidigare ikväll fick jag ett akut.. sug? Haha! Kan man verkligen säga så?! :P

Nåja, Jag kände att jag var tvungen att träffa mina farföräldrar. Eftersom dom bor 3 minuter promenad bort, så slet jag på mig jacka och skor och traskade dit. :) Pratade om allt mellan himmel och jord, som vanligt. Och så bjöd hon på glass. ^^

Älskar verkligen min farmor och farfar. Så grymt mycket. Dom är helt underbara. Lätta att prata med, super goa.

Min farmor är rätt cool. :) Inte nog med att hon, varje vinter, stickar mig tjockstrumper så mina fötter är varma. Hon tycker att Sean Banans musik är bra och att han är cool. :D Det är ju fett tufft. ;P Hon stickar och broderar hela tiden. Det är hennes största intresse. :)

Och farfar, han är alltid så himla underbar. Han och jag är nog dom enda i närmaste släkten som inte äter grönsaker. Endast till kaninerna, säger vi. Dessutom är han gullig och ska alltid dricka mjölk. Till exakt allt. :) (Det kan ha att göra med att han var en riktig festprisse när han var ung. :P) Hans sätt att strö socker över filen. All fil ska vara täckt av socker, inte en millimeter ska vara utan socker. Han sitter flera minuter och strör sakta så att det blir över hela. :P Cute. Och hans råa humor ska vi inte prata om här. xD

Mina farföräldrar är lite som mina förebilder faktiskt. Dom två ser jag alltid upp till. Dom har varit med om mycket under sina år och ändå följer dom fortfarande med och håller koll på "what's new". :)

Love them to Jupiter and back. <3

Ny design!

Som ni kanske ser så har jag suttit och fixat bloggen en hel del. Det är lite småfix kvar, men den är finare nu är den var innan. Färgvalet tog jag från mitt universitet. Om jag redan får kalla det mitt? xD 
Santa Barbara City College färger är rött, vitt och svart. Det är dom färgerna jag vill använda.
Det kan hända att jag mixar om i färgordningen på bloggen. Men det är en startpunkt iaf. :)  

Eftersom att jag inte har Photoshop på min egna dator så har jag lånat min fars dator. Han kom hem för ett tag sen och vill gärna ha sin dator tillbaka. :) Så jag ska nog traska hem till mig igen.

See you later, alligator! :D

(Gillar inte att skriva på pappas dator. Är så grymt van med min bärbara, så tangenbordet på pappas blir helt knäppt. XD)

30 Mars 2011

Solen skiner idag igen. :D
Det är inte jättevarmt ute, däremot har jag skuggsida så i solen är det nog mycket varmare. Så jag ska inte sitta här alltför länge.
Ska ut och ta vara på så mycket solsken som jag bara kan. Samla vitaminer och möjligtvis få lite fin färg i ansiktet. :)

I think you all should do the same. ^^

29 Mars 2011

Jag vill skriva! Jag vill att det bara ska glöda om mina fingrar. Men icke.
Utöver USA så händer det inte ett *pip* i mitt liv, för tillfället.

Idag fick jag inbjudan om Avresemöte. Det är i Sthlm och Gbg dagarna efter varandra. I Juni. Får välja själv vart jag vill åka. ^^ Så det är ju en grej som jag har inbokat.

Snart ska jag också boka tid hos Amerikanska Ambassaden för studentvisum. Dom har ofta väldigt fullt på somrarna, så IBS råder en att fixa tid så fort som möjligt. :)

Jag har en liiten sak till att berätta.... *trumvirvel* Haha! Larvigt. :P
Nej, men jag har fått ett avresedatum. Alltså, jag vet nu ganska exakt när jag åker till Kalifornien. Det känns riktigt pirrigt. Fjärilarna börjar redan kännas. Vill verkligen inte veta hur jag kommer känna mig dagen innan. O_O

Det känns riktigt skönt att ha International Business School bakom sig. Dom vet vad som ska göras och när det ska göras för att allting ska vara klappat och klart för avresa i Augusti. :)
Credit till dom. <3

27 Mars 2011

Dom senaste dagarna har jag inte skrivit så mycket i bloggen. Anledningen är att det helt enkelt inte hänt någonting. :) Det enda jag gjort är att försöka uppdatera 30-dagars listan varje dag.

Igår, 26 Mars, var det ju Earth hour. Hur många släckte lamporna? ^^
Jag skulle släcka lamporna. Fast jag glömde släcka dom innan jag gick bort till min mor och far, så mina lampor var tända mellan 20:30 och 21:30. Men jag vägde upp det med att ha en egen Earth hour ikväll istället. :)

En sak till. Det är ju sommartid nu! :D Är inte det lovley så säg! Ett steg närmare sommaren. Det gillar jag alltid. ^^

Idag bjöd jag mor och far på middag. Så imorgon bjuder dom mig. ;P
Tänkte också baka imorgon. Tittade igenom pappas recept och hittade en god glassbakelse som måste prova mig på. :)
Jag har ju en far som är bagare och han en dotter som ärvt det mesta. Kan inte säga att jag är duktig, men jag tycker att det roligt och jag är ganska intresserad av det. ^^

Nu blev det massa svammel, så jag ska nog krypa ner under täcker och fortsätta titta på National treasure - Hemligheternas bok.

Dag 22 - Det här upprör mig.

Dag 22 - Det här upprör mig.

Djurplågeri.
Jag mår verkligen jättedåligt av att se eller höra djur lida. Människor som får för sig att låta hundar vara fastkopplade utan vatten och mat i flera dagar. Att stänga in djur utan någon som helst anledning.

Min familj tog över ansvaret för en utsatt hund för flera år sedan. När han var valp busade han med några katter som han bodde ihop med. Bara det att rasen(newfoundland) är ganska stor så kissen vart skadad. Ägaren blev rädd för vovven och stängde in honom i ett rum. Utan vatten och utan mat. Enbart för att hon inte vågade gå in till honom.
När vi fick hem Eros, som han hette, hade han varit hos en annan familj efter ägaren. Men dom hade inte haft så pass mycket tid till honom som dom trodde.
Så när han kom hem till oss var han väldigt smal och tanig. Rädd för det mesta. Åt allt han fick bara för att han inte visste när nästa måltid skulle bli. Han drack kopiösa mängder vatten. Men han vande sig. Lärde sig att han skulle få mat varje, vattenskålen skull alltid stå där. Världens goaste hund. :)

Anywho, det handlar ju inte bara om hundar. Det finns ju så grymt många djur i världen som blir illa behandlade. Alla försöksdjur och kampsportdjur. Massor.
Ogillar allt som har med djurplågeri att göra.

Dag 21 - Ett annat ögonblick

Dag 21 - Ett annat ögonblick

Fredagen den 11 Mars 2011. Dagen jag fick brevet. Brevet från IBS. Där stod det "Grattis och välkommen till IBS internationella utbildning i Foto och Journalistik!" Underbart. 9 månader i Santa Barbara, USA. California baby!

Kan verkligen inte beskriva med ord hur jag kände när jag öppnade brevet. Först kände jag ingenting, sen kom tårarna. Med tårarna som kom det en stor mängd andra känslor också.

Dag 20 - Den här månaden

Dag 20 - Den här månaden

Denna månad har varit ganska jobbig. Det har hänt ganska mycket. Hela USA-grejen har tagit upp en hel del tid. Massa papper om Roomate Matching, CSN, Electives. Allt möjligt. Det har också blivit många resor till Strömsund. Financial promblems. Men det är ganska privat så..

Trots att det har varit tufft vissa dagar, så har jag tagit igenom Mars månad. And it feels great. ^^
Hoppas April blir bättre. :)

24 Mars 2011

Nu kommer det komma ett sånt där tråkigt "detta har hänt idag"-inlägg. Så ni som inte är intresserade kan ju klicka er vidare till en annan blogg. :P

Igår satte jag mig på bussen och åkte alla 5 milen till närmaste större by. Där hämtade jag ut mitt pass hos polisen. I samma veva hämtade jag också ut mitt betyg som min gamla rektor hade översatt till engelska. Fick också det svenska kopierat.
Efter detta satte jag mig i cafeterian och skrev under alla papper och sprang sedan till postlådan. :) Överlyckig över att ha fått detta bortgjort gick jag i min egen lilla värld. Träffade på en gammal klasskompis som jag satt och pratade med i några timmar. :)
När jag senare på kvällen kommit hem så läser jag igenom dokumentlistan som IBS hade skickat med och märker att jag glömt skicka med 2 saker. :O PANIK!
Ringer IBS men dom hade hunnit stänga. Skickar snabbt iväg ett mejl till min kontaktperson. Hela kvällen går och jag känner mig riktigt nervös.

Imorse när jag vaknade gick jag direkt till datorn och tittade mejlen. Ingenting. Väntade och väntade. Hela dagen. Tillslut ringer jag. Nehepp, hon satt och pratade med någon annan, men hon skulle ringa upp senare. Väntade och väntade. 16:30 töms brevlådan, innan dess ska jag ha fått svar....
16:00 kan jag inte vänta längre, ringer ytteligare en gång. Hon satt i möte, men hon som svarade kunde svara på mina frågor. Ingen panik, bara att skicka det idag som en komplitering. :)
10 minuter senare ringer Amalia upp. :P

Pust och stön vilka dagar. Jag får ganska lätt panik. Speciellt dom här senaste 2 veckorna med alla papper och CSN och pass och betyg. Det har mestadels bara snurrat i huvudet. Sen är detta en väldigt stor grej för mig. Det betyder väldigt mycket. Så jag vill göra allting rätt och blablabla... :)
Så det där lilla.. "misstaget" var typ bara en fis i rymden. xD Allting ordnar sig. No problems. ^^

Dag 19 - Detta ångrar jag.

Dag 19 - Detta ångrar jag.

Egentligen ångrar jag ganska många saker. Vem är nöjd med allting, varenda detalj, som dom gjort i sitt liv? Det gör nog ingen.
Men jag ser det så här - Allting som hänt, allt jag har gjort i mitt liv har format mig till den jag är idag. Vart skulle jag befinna mig just nu om jag inte hade tagit det där steget? Hade jag känt dom där personerna om jag hade struntat i den där festen?

Så egentligen finns det ingenting att ångra. För jag trivs med den jag är idag. Visst kunde livet ha varit en aning bättre, men det kunde också vara sämre... Så varför klaga? :)
Lev i nuet people! :)

Dag 18 - Min favoritfödelsedag

Dag 18 - Min favoritfödelsedag

Det är nog min senaste. När jag fyllde 20 år. I min familj så firar vi knappt födelsedagar. Det har alltid varit lite presenter, och vi har gått på skolan eller jobbat och senare på kvällen har det sällan kommit folk tack vare att kvällen varit kort och så.

Så när jag fyllde 20 år, jag hade ju flyttat hemifrån då, så drog jag ihop några vänner och bjöd på mat. Det blev mycket alkohol och väldigt mycket skratt. :) Det är nog den finaste födelsedagen jag haft.
Helt ärligt så kommer jag bara ihop den och en till. Min 18 årsdag. Mamma fyllde 50 dagen innan så folk kom och grattade henne...

22 Mars 2011

Idag gick jag över och hämtade min brorson. Vädret var så fint, så vi gick ut på en liten promenad han och jag. Jag skulle även hämta ut ett litet paket. Stannade också en liten stund hos min farmor och farfar(hans gammelfarföräldrar) och åt glass.
Eller ja, han åt glass. Inte jag. :)


Kan inte med ord beskriva hur mycket faster älskar sina pojkar. :) <3

Dag 17 - Mitt favoritminne

Dag 17 - Mit favoritminne.

Mitt favoritminne är nog Studenten. <3

11 Juni 2009. Klev upp tidigt för att hinna locka håret. Vid 8, tror jag, kom min vän J och hämtade upp mig. Det var lång väntetid innan och efter kyrkan, så mor och far ville fara senare.
För att slippa åka bussen på studentdagen fick jag åka med en vän som också skulle ta studenten. :)
J körde ganska fort dit tack vare att vi fick vända tillbaka efter bron. Hade glömt skåpnyckeln som skulle lämnas in. ;P

Väl där så gick vi mest och pratade med klasskompisar i korridorerna tills vi skulle samlas på skolgården. Som varje år går vi i ett tåg till kyrkan och.. jag tror att vi sjöng studentsången?

I kyrkan var det mycket sång och skoj. Eftersom jag var med i kören sista året stog jag framme med min kör och sjöng ganska ofta. Olika medly'n. Sedan kom vi fram till stunden då stipentiaterna skulle ropas upp. Och årets Mediarookie blev jag. :O Då rann tårarna ännu mer. Kunde knappt krama om min lärare fast jag ville. Jag visste knappt vad jag skulle göra. xD

När allt kyrkligt var slut gick vi tjejer i min klass till blomster för att hämta blommorna vi hade beställt till våra underbara medialärare + våran mentor.
Det blev samling i olika klassrum för alla klasser. Säga hejdå till våra lärare och lite sånt snack. Få betyg också. ^^ Där inne känner jag hur ont det gör på min ena häl. Japp, skavsår redan. Skorna såg verkligen inte fräscha ut invändigt. Men det var någon snäll själ, kommer inte ihåg vem, som hade ett underbart skavsårsplåster åt mig. :) Det gillades.

Efter våran lilla pratstund fick vi gå ner till matan och sätta oss. Där bjöds det på smörgåstårta(som jag inte äter, men wtf.) och dricka. Några höll små tal och sen blev det mest bara prat mellan oss klasskamrater. Vi satt ju klassvis för att det var så vi skulle ut senare.
Några dagar innan studenten hade vi en massa lekar/tävlingar. Det är en tradition för oss studenten på Hjalmar Strömer. Den ordningen alla klasser fick på tävlingarna, i den ordningen skulle vi gå ut.
Våran klass var näst sist att gå ut. När vi gick ut så ställde vi oss på en scen och ropade en ramsa och gick sedan ner och ställde oss bland alla andra. Justja, där ute stod också alla familjer och släktingar och tittade. :)
När alla var klara fick vi gå till familjen en stund. ^^ Då kom tårarna igen. xD
Att få visa upp ett stipendium för mina föräldrar. Då kände jag mig riktigt stolt, må jag säga. :)

Nu var det bara slutet kvar - Åka FLAK! Fyfan vilken upplevelse! Hela studenten var som en enda fet fest rätt igenom! Shiet vilket minne. På flaket blev det mycket hoppa och studsa. Sjunga och skrika! Det blev många varv runt lilla Strömsund, men ack så roligt det var. :)
Speciellt då vi tappade våran Mediaflagga och stoppade hela tåget. XD Våran chafför tvärnitade så fick en kille som stod i närheten, nere på marken, ta upp den åt oss så vi fick tillbaka den. :P Det var ju lite svårt för oss eftersom vi hade lämnat kvar stegen på startplatsen. ;P

Då var allt slut. Jag valde att inte stanna kvar och fira utan åkte hem och firade med familjen och släkten istället. Bjöd på mat och fika. ^^ Fick också lite presenter. :)

En dag värd att minnas. Måste också tillägga att dagen efter, 12 Juni 2009, föddes min första brorson. Det är också ett datum värt att minnas. :) <3

Dag 16 - Min första kyss

Dag 16 - Min första kyss.

Sommaren 2006. Var tillsammans med en jämngammal kille. Jag dumpade honom efter några veckor.

21 Mars 2011 #2

I helgen har jag suttit och fyllt i resten av alla papper till SBCC(Santa Barbara City College). Det har varit ganska tufft att beta av allting.

Många papper följdes av en mall. Så det var bara att följa mallen från punkt till pricka. Inga stora funderingar där. Men så finns det ett papper. Listat med nio ämnen. Av dessa tillvalsämnen så skulle jag välja sex stycken och numrera dom.
Top tre på elective #1 och top tre på elective #2. Vilket jag fattade som första och andra terminen. Det var grymt svårt att bestämma vilka av dessa 9 ämnen man helst vill läsa första och andra terminen.
Det är ju mycket som hänger på detta val, så det gäller ju att tänka både två och tre gånger.

I onsdags var jag iaf och fixade pass och pratade med biträdande rektorn på min gamla skola. Om mitt betyg. Rektorn, Anders, var borta just den dagen. Men hon skrev upp min önskan och sa att hon var nästa säker på att dom har översatt betyg tidigare till engelska. Så imorgon eller på onsdag far jag och hämtar betyget och passet.
Sen ska jag bara skriva datum på allting, försluta kuvertet, klistra fast ett frimärke sen slänges det i brevlådan. :)

Alla dessa papper skickar jag till IBS i Göteborg, dom skickar det sedan vidare till SBCC. Så efter det att jag skickat det så kommer jag få vänta i ca. 2 månader på den officiella intagningen. Det kommer bli en otroligt lång väntan. Men, tiden går fortare än man tror. :)

21 Mars 2011

Förlåt för den dåliga uppdateringen. Har varit upptagen hela helgen.
I fredag var jag barnvakt åt min äldsta brorson en stund vilket slutade med att jag stannade över på middag också. Senare samma kväll hade jag bokat tvättstugan. Så hela kvällen gick åt till det.

I lördags var jag hos mor och far hela dagen. Även dör blev jag bjoden på middag. :) Och igår hände det egentligen inte så mycket ändå hade jag tydligen ingen tid till att blogga. ;P
Först for jag med mor och far till ett ställe som heter Dollar Store senare på kvällen blev det en promenad med svägerskan och minsta brorsonen. Stannade kvar där och myste med fasters prinsar. ^^

Nu blev detta ett übertråkigt inlägg, men jag kommer snart uppdatera lite om USA förberedelserna. :)

19 Mars 2011
Dag 15 - Mina drömmar.

Dag 15 - Mina drömmar.

Som dom flesta så har man ju vissa visioner på hur man vill att framtiden ska se ut. Ni vet, gifemål, barn, stort fint hus, drömyrket.
Givetvis är det inte en osannolik dröm. Ingenting är omöjligt. Men för vissa kan det vara lite svårare att nå dessa drömmar.

Barn och karl, det är klart jag vill ha det. Giftemål? Kanske inte det viktigaste. Hus? Lägenhet? Spelar inte så stor roll. Jobb? Självklart.
Men det allra viktigaste är vi alla ska få må bra.
A loving and cheerful family is all I need. :)

16 Mars 2011 #2

Idag var jag till Strömsund och har äntligen fixat ett pass. Vilket bara tog ca 10 min. Lite lejsamt tack vare att jag tog bussen in och var tvungen att vänta i lite mer än 2 timmar innan jag kunde fara hem igen. Men jag hade ju en sak till att göra - engelsk kopia på betyget. Höll tummarna så att fingrarna vitnade.

På vägen från polisen till gymnasieskolan så helt plötsligt, bakom en lastbil, tittar fina A fram! :D Megakul!
Hon följde med mig till skolan sedan gick vi, flumtanter, runt och gjort stan osäker. xD Traskade hela vägen till Dollar Store först sedan fick jag se hennes lägenhet. :)

Japp, det var min dag. Intressantare än så här kommer det nog inte bli fören i Augusti. Då jag förhoppningsvis reser iväg. ^^

Justja, imorgon ska jag jobba en massa + att jag ska till tandläkaren. Inte coolt, asså. :(

Dag 14 - Vad hade jag på mig idag?

Dag 14 - Vad hade jag på mig idag?

Idag hade jag:
Gråa strumpor
Gråa långkalsonger
Föredetta svarta(numer grå) gamla jeans(ska tvätta på fredag så det fanns inte så mycket att välja på. xD)
Vitt linne
Svart huvtröja
+ trosa och bh. :P

Inget speciellt. Men det var en punkt på listan som jag skulle göra. ^^

16 Mars 2011

Om någon timme tar jag bussen till närmaste by och fixar pass. Jag ska också vägen om min gamla gymnasieskola i hopp om att dom kan göra en engelsk kopia av mitt slutbetyg.
Wish me luck! :)

Nej, nu ska jag ringa min kontaktperson igen och se om hon kommit tillbaka från sitt möte. ^^

15 Mars 2011 #2

Nu är nästan alla papper ifyllda och klara. Det enda som fattas nu är ett pass. Vilket jag ska fixa imorgon. Sedan dröjer det några dagar tills jag får passet. När det ligger i mina händer kan jag äntligen fylla i det sista och springa ner till brevlådan och posta. :)

Känns lite skönt faktiskt att det mesta är gjort. Dock börjar jag få lite hjärtklappningar om att jag inte kommer hinna få passet i tid. Men.. oroar jag mig, då kommer det säkert försvinna på posten. ><
Så nu ska jag försöka vara lugnet själv och inte ta ut någon oro i förskott. :)

15 Mars 2011


14 Mars 2011 -Lista-

Ett sista inlägg för idag får bli en tråkig lista. Håll till godo. Förhoppningsvis kommer snart mer information om USA förberedelserna. :)

1. Hur gammal är du om fem år? Jag kommer vara inne på mitt 26 år. :)
2. Vem var den sista du träffade? Mor och voffen Power
3. Hur lång är du? ca. 170
4. Vilken var den senaste filmen du såg? Bröllopsfotografen.
5. Vem ringde du senast? Min kontaktperson på IBS.
6. Vad har du för ringsignal? Kato feat Jon - Turn the lights off
7. Vad är dagens planer? Ja, eftersom klockan är halv elva, så ska jag nog sova snart. :P
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Sms.
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Sambos.
10. När såg du senast din mamma? För ca. 1 timme sen.
11. Vilken ögonfärg har du? Typ blå, tror jag.
13. Har du någon gång hittat en katt? Nope.
14. Vilken är din favoritplats? Hemma. :)
15. Vilken plats föredrar du minst? Vet inte.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Möjligheten finns att jag faktiskt bor i USA. :)
17. Vem fick dig att skratta senast? Pappa. :) <3
18. Är du för ung för att äga vinylskivor? Ja! XD
19. Har du stationär eller bärbar dator? Laptop. ^^
20. Sover du med eller utan kläder på dig? Trosor och bh.

Klippning. :)

Idag gick jag äntligen och klippte mig. Det behövdes och det var en hel del som försvann. :O

Before


After


Syns kanske inte jättebra. Men bättre bilder kommer nog snart. ^^

14 Mars 2011

Ringde min kontaktperson på IBS på förmiddagen. Fick svar på några frågor. Men det dyker alltid upp nya. Tur att jag har en mailadress också. :)

Ett av alla papper skulle in så fort som möjligt. Så det blev en sväng till brevlådan idag också. En sak mindre att tänka på. ^^
Det är väldigt mycket som ska fixas på kort tid. Men jag hoppas verkligen att jag kommer in så att det inte är i onödan. 

13 Mars 2011

Vill bara tillägga att lilleman blir hela 1 månad idag. :)Jag(faster) har ju nu två prinsar att mysa med. :) Theo har helt plötsligt blivit jättestor efter lilleman kom till världen. ;P

Dag 13 - Den här veckan.

Dag 13 - Den här veckan.

Ojoj!

I tisdags så jobbade jag på COOP nära här i byn. Chefen hade gått och kort på personal. Då fick jag hoppa in och ta ansvaret för färskvarorna, det är väldigt viktigt att få in i kylan så fort som möjligt. Jobbade mellan 8:00 och 18:15.

Onsdag och torsdag tog jag det bara lugnt. Mådde inte så jättebra, så det var skönt att sitta och lata sig lite.

Igår, fredags, jobbade jag också hela dagen lång på COOP nära. Det var medlemarnasdag så det var massa erbjudanden och bla så fick man, om man ville, spela tv-spel. Chefen hade tagit med sig sitt Xbox 360 och kinect med två spel att välja bland.
Dock var det typ bara jag och en till tjej som hade hoppat in som spelade. Men roligt var det. :)
När jag kom hem sen på fredagskvällen, seg och hungrig, hade jag fått brev från IBS. Japp, jag var preliminärt intagen till fotoutbildningen i USA som jag hade sökt till. :) <3

Idag har jag varit ute en sväng med H och lillebror. Efter promenaden blev det att vi gick upp till mig och fikade gott. :) 

Jag vet att det är en dag imorgon också, men det är sällan jag gör någonting på söndagar. Så jag gör en rövare och lägger upp detta redan idag. :P

12 Mars 2011 #2

Snart tänkte jag traska iväg till mor och far. Måste fylla i papper till CSN om studiefinansiering och skicka direkt på måndag. Det var tydligen väldigt viktigt att skicka det snarast möjligt.

På måndag åker jag också in till Strömsund för att fixa pass och en engelsk kopia på mitt gymnasiebetyg. :) Får se hur det går. Alla gymnasium gör tydligen inte det, men jag hoppas att min gör det. Annars måste jag betala massa pengar till en översättare och det gör jag helst inte.

Min resa till USA

Om ni inte sett det så har jag precis lagt till en ny kategori. "Min resa till USA". Här kommer skriva om alla förberedelser.
Det kommer vara ganska mycket pappersarbete och sånt som kanske är roligt för andra att läsa om.
Vem vet, det kanske finns någon därute som också är intresserad av att plugga utomlands och vill veta lite om hur det fungerar. :)

12 Mars 2011

Imorse när jag vaknade var jag fast besluten att det var söndag. Jag åt frukost som vanligt och tittade först på Disneydax och sen Miami ink. Precis som jag alltid för på helgerna. Klockan började närma sig 11. Glad som en lärka slår jag på Radion och väntar dom 3 minuter som var kvar. 5 minuter går och 8 minuter går.. Sen börjar dom prata om Musikguiden.
Suck, det är ju bara lördag idag! xD

Jag som alltid hatar söndagar. Kan inte förstå varför jag helt plötsligt var så glad imorse.
Det var nog för att det egentligen är lördag! :D

BlubbBlubb!

Santa Barbara, CA

11 Mars 2011. Ett datum jag aldrig kommer glömma.

Idag har jag jobbat på COOP hela dagen. Kom hem efter 18, någon gång. Jag var lagom seg när jag kom hem. Hungrig som bara tusan.
Sätter nyckeln i låset, låser upp och öppnar. Vad ser jag? Ser jag i syne? Ett brev från IBS?
Går in, klämmer lite på det. Kan det verkligen vara sant. Det är ganska tjockt. Jag kan urskilja att vissa papper är ihop häftade. Ett leende sprider sig och jag river upp ett hörn på kuvertet. Tårarna börjar tränga fram...
Får upp hela och kikar in. En faktura på 5000:-

Sätter andan i halsen och nu rinner verkligen tårarna. Tittar på nästa papper "Grattis och välkommen till IBS internationella utbildning i Foto och Journalistik!"

Är detta verkligen sant? Har jag blivit preliminärt intagen till Fotoutbildningen i USA?
Ja, det är tydligt det. :) Den 22 Augusti 2011 börjar jag min utbildning i Santa Barbara, CA. Med ca. 300 soldagar om året. Med en temperatur som sällan understiger 20 plusgrader.

Asså, shiet. Det är det enda jag kan säga just nu. Asså, shiet. Jag kan inte fatta. Jag kan inte smälta detta.

Jag hade planerat en myskväll med en bacardi och Vampire diaries och Smallville. Men så fort jag öppnade brevet så försvann allt. Inklusive matlusten. NU, klockan 22:54 har jag nästan precis svalt min middag. Och då åt jag bara för att jag visste att jag var tvungen att äta. Inte för att jag var hungrig.
Tänka sig. Så lite kan göra så mycket. ^^

10 Mars 2011

Imorse var det tänkt att jag skulle ringa till läkaren, men jag la mig sent igårkväll och vaknade alldeles för sent. Så jag missade tiden. :( Får försöka ringa på måndag istället...

9 Mars 2011

Jag trodde ärligt inte att jag skulle ta mig ur sängen imorse. Men till min förvåning så gick det alldeles utmärkt. :)
Dock jag har känt av bihåleinflammationen idag. Grymt mycket. Det är den som har tryckt ner mig idag. Jag har för det mesta bara suttit i soffan idag. Med undantag då jag var tvungen att handla och laga mat. Måste nog ringa läkaren ändå snart. Vill inte. Måste ju betala nu.. :(

Nej, nu ska jag återgå till att vara en soffpotatis och vänta på att Sveriges mästerkok ska börja. ^^

Dag 12 - I min handväska

Dag 12 - I min handväskaDetta följer alltid med mig.
- Almanack
- Allergitabletter
- Mp3
- Våtservetter
- Handkräm
- Liten "väska" med div. tjejgrejer. Alvedon bla.

8 Mars 2011

Jobb och slit hela dagen lång.
Imorse, vid 8, när jag kom till COOP hade jag inte mycket att göra. Det kändes som att jag fick ett uppdrag och gjorde det på 3 sekunder och sen springa och be om ett nytt. Klockan blev 11 och jag gick på lunch. Sen gick det undan. :) Det gillar jag. Det är så tråkigt när man inte har någonting att göra. Då kryyyper tiden bakåt. xD

Jag har sprungit fram och tillbaka och packat upp varor som en tok. Vid halv 7 när jag kom hem satte jag mig och åt och sprang sedan över till brorsan.
Min svägerskas syster hade med sig en Lillebrors Bästa som jag beställt av henne, så den ville jag ju ha. :D
Trots min minimala ork och mina ömma fötter så ställde jag mig och dansade på vardagsrumsgolvet med min äldsta brorson, Theo.
Det var pricken över i:et på min fina dag. Att få skratta från hjärtat. :)

En sak till, jag kommer nog stanna kvar i sängen imorgon. Fast inte frivilligt. :O Idag har jag haft jordens träningspass. Det varade i 10 timmar. Japp, allt lyft och slit och spring kommer kännas imorgon. Om inte annat så kommer min rygg vara paj. Jag VET hur man lyfter och hur man ska lyfta. Men tror ni jag gör så? Nope. Omedvetet lyfter jag med ryggen och lite med armarna. Jag blir så sur på mig själv! >_<

COOP nära

Jag vill verkligen inte skriva en massa idag har jag jobbat-inlägg.
Men jag tänkte bara skriva att imorgon blir det väldigt snålt med inlägg.

Det är så att i sept. 2009 praktiserade jag en månad på COOP nära här i byn. Fick bra kontakt med chefen och lämnade kvar mitt CV innan jag gick därifrån sista dagen.

I fredags ringde chefen till mig. Han började samtalet med att säga "Jag har brutit foten". Ouch. Sedan förklarade han att två av hans anställda var skickade på semester och en var utomlands.
Bad week. xD
Grejen är den att dom får varor imorgon. Färskvaror. Som ingen egentligen kan ta hand om. Det är här jag kommer in i bilden. :) Dom litar på mig och vet att jag gjort detta förr. Känns riktigt kul! :)

Ser verkligen fram emot morgondagen. Personalen är jättehärlig och jag måste säga att det är roligare än att vara Lokalvårdare. (Förlåt alla lokalvårdare.) Nackdelen är att jag ska jobba 8-18, kanske längre. Det beror helt på hur snabb jag är, egentligen. För är inte alla färskvaror ute i butiken när jag slutar så kan jag ju inte bara gå. xD Då måste jag ju jobba över. Men jag ser ljust på morgondagen ändå. :)

Wish me luck. Och kom gärna in och hälsa på. ^^

7 Mars 2011

Har precis ställt in en choklad-sockerkaka i ugnen. :)
Någon som är sugen på att komma över och fika? ^^

Dag 11 - Mina syskon

Dag 11 - Mina syskon.

Jag har ett syskon. En bror. Dennis heter han. Han är ca. 4 år äldre. Fyllde 24 för en månad sen.Medans vi båda bodde hemma så gick vi ofta varandra på nerverna. Vi har nog aldrig kommit överens.
Mitten 2009 fick han sin första son. Då var jag ofta över hos dom och umgicks med Theo. Efter några månader började jag sitta barnvakt. Sedan dess har vi kommit varandra närmare.
Det känns skönt att kunna prata med min bror utan att bråka. xD


6 Mars 2011

Denna söndag har varit som dom flesta söndagar. Lång, halvtråkig. Det är sällan något bra på tv, dom flesta affärer är stängda och alla är bara trötta och inväntar en ny vecka.

I fredags satt jag och planerade att jag skulle ringa läkaren på måndag. Men som det känns nu så kanske jag slipper det. :)

Hoppas att veckan kommer bli bra. Som det ser ut nu så ska jag jobba tisdag och fredag på COOP nära här i byn. Det kommer bli två ganska långa pass, så förhoppningsvis är energin på topp. Men personalen är ju toppen, så det kommer nog gå suveränt. Vi har ju jobbat ihop tidigare. ^^

En till grej som är positivt med en ny vecka är att posten delas ut. Jag vet att jag inte kommer få svar från skolan under veckan, det är alldeles för tidigt. Men ändå kommer jag vara nyfiken på posten. ;P

Dag 10 - Det här hade jag på mig idag

Dag 10 - Det här hade jag på mig idag.Haha! Jag är ganska bra på att ta bilder. Men porträttbilder och självporträtt är jag verkligen dålig på. xD
Inte nog med det så är jag jättekass på att posera. Och mina miner ska vi inte prata om. ;P

Men här är i alla fall en bild på hur jag sett ut idag.
Enjoy! :)

5 Mars 2011

Idag är mina föräldrar bortbjudna på middag och spelkväll hos min farbror och hans tjej. Det betyder att dom behöver hundvakt. Någon som rastar honom och ger honom mat. Självklart ställer dotra upp! :)

Fast än jag bott i detta hus i nästan 10 år, så  känns det konstigt att vara där ensam. Jag har ju vant mig vid min lägenhet. Detta är ju mitt hem nu. Det är här jag bor. Så att komma hem till mina föräldrar kan ibland kännas lite knasigt.
Det är väl sånt man kommer få leva med. Jag har ju växt upp och skaffat mig ett nytt liv. Fattas bara familj och bil. xD

Dag 9 - Min tro

Dag 9 - Min tro.

Denna "dag" skulle jag helst vilja hoppa över. Jag har verkligen ingenting att skriva här. Ibland tror jag på andar och ödet och allt sånt. Gud och Jesus. Men egentligen tycker jag nästan att allt bara är snack.

Jag är döpt och konfirmerad. Men det betyder inte att jag är troende.
Och en sak till - Med tanke på att jag svär så mycket så skulle nog gud ha straffat mig vid det här laget.

Jag accepterar folk som är troende Och detta ämne kan man diskutera hur mycket som helst. Vissa säger att det finns bevis och vissa inte. Men jag tror att vi aldrig kommer få veta sanningen om vad som hände för typ... 1000000 miljoner år sedan.

3 Mars 2011

En vecka har jag varit sjuk nu. Varje dag har jag lagt mig runt 11 och sovit till 9-tiden. Inte en dag har jag vaknat ordentligt utvilad. Trots Alvedon på kvällen så både somnar jag och vaknar med huvudvärk. Plus smärta i öron och kindben/käken.

Börjar bli väldigt jobbigt. Varje dag hoppas jag att chefen inte ska ringa in mig. För det orkar jag nog inte. Men fattig som man är så kan jag heller inte säga nej. >_<
Livet är bra hårt ibland.

Två år sedan... <3

Mitt i alla glada inlägg så måste jag bara få skriva en sak.

I dag är det två år sen min nalle försvann från jorden. Vad som tycktes börja med en vanlig förkylning utvecklades till vätska i lungor och förstorat hjärta.
Den senaste veckan med våran vän var väldigt tuff. Man såg dag för dag hur svag han blev. Ändå måste jag säga att jag är glad att det gick fort. Så han slapp lida för länge.

Tänker på min lilla Eros varje dag. Min första hund. Min bästa vän.
Nu har jag Power att gosa med. En helt underbar vovve.
Men alla har ju sina personligheter och Eros kommer aldrig komma tillbaka. <3

Havet är djupt.

I flera dagar har jag suttit och och lyssnat på en gammal skiva. Om och om igen. Walt Disney Classics.

Skönheten och odjuret.
Havet är djupt.
Alla snubbar vill ju vara katt.
Thomas O'Malley.


Massor med underbar musik som får en att drömma tillbaka. Tillbaka till då man var lite och oskyldig. Inga bekymmer.
Dom säger ju att man ska bevara barnasinnet. :)

Dag 8 - Ett ögonblick

Dag 8 - Ett ögonblick

Jag har faktiskt två ögonblick.

Första: Dagen efter studenten. 12 Juni 2009. Mobilen ringer och visar att jag fått ett sms. Jag öppnar och läser att jag blivit faster till en pojke. Theo. Då vart jag riktigt lycklig. Några glädjetårar rullade ned från mina kinder. Barnkär som jag är så var det ju underbart att få en liten bebis i släkten som man fick mysa, leka och skratta med närhelst man kände för det. :) Theo är nu 1år och 9 månader och varje dag får han faster att bli så glad. :)

Andra: 13 Februari 2011. Lillebror kom till världen. Även denna gång rullade några glädjetårar ned för kinderna. Lika söt och go som sin storebror. Han har fortfarande inte fått något namn, så ännu heter han bara Lillebror.
Det ska bli så roligt att få se honom växa upp och se vad för person han utvecklas till. :)

1 Mars 2011

Strax efter jag skrev detta inlägg fick jag svar från min kontaktperson på IBS - International Business School. Punkten passnummer i ansökan behövde jag inte skriva i. Ett pass kunde jag skaffa lite senare. :)

Om någon timme kommer jag betala in ansökningsavgiften och sedan springa bort till brevlådan.
Efter det finns det inte mer att göra än att vänta.


RSS 2.0