Dag 18 - Känslor

Dag 18 - Känslor


Länk till bilden

28 Juni 2011

Jag har tagit en bloggpaus på nästan 1 vecka, och fortfarande så vet jag inte vad jag ska skriva om.
Mina dagar har varit ganska sega och händelselösa. Det enda som snurrar i huvudet är Kalifornien och flygresan. Och det hoppas jag att ni förstår. Det är en väldigt stor händelse i mitt liv och det finns mycket att göra och förbereda.

I tordags beställde jag min flygbiljett. Den 5 Augusti 9:10 lyfter mitt flygplan som först ska ta mig till New York. Ca. 19.35 anländer jag till mitt nya hem. Santa Barbara. Väl där ska jag leta reda på en buss som kan ta mig Down town, till Cliff drive. :)

Det är endast 1 månad och 6 dagar kvar och jag har fortfarande inte packat en pinal. :O Jag vet inte hur jag ska hinna med allting. För från och med idag så kommer jag jobba varenda dag fram till 29 Juli. 4 dagar är jag ledig. Så ännu är packningen ett mysterium. (Jag kommer säkert sitta uppe kvällen innan och packa allting.)

Påtal om någonting helt annat. Jag har ju fått boendelistan. :) Jag vet vilka 3 personer som jag ska dela lägenhet med och jag har även pratat med tjejen som jag ska dela rum med. Jättetrevlig tjej. Norrlänning och lika gammal. Detta blir perfekt. :) Sen kommer vi bo med två göteborgare, och det kan ju bli intressant. :P En -91 och en -92.
Längtar som tusan tills jag får börja mitt liv som collegestudent i Kalifornien. En underbar upplevelse och ett minne för livet. :3

Förhoppningsvis kommer det fler uppdateringar innan jag far iväg. Men jag kan inget lova. Det är väldigt mycket som kommer hända den sista månaden. Men jag ska försöka slänga in en liten mening då och då. :) <3

Tävlar!

Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!


21 Juni 2011

Sitter och snackar lite med min blivande rumskompis och halvt klasskompis på facebook och helt plötsligt känns allting så himla verkligt. :O

Det är skönt att få prata med någon som går igenom samma sak. Lite lättare i huvudet då. :P

21 Juni 2011



Var och klippte mig igår. Blev väldigt nöjd. Inte lika rakt och mer uppklippt än sist. :)

20 Juni 2011

Det har regnat till och från hela dagen. Jag har ändå varit ute och promenerat. :) Först med svägerskan och brorsönerna. Sen skulle den äldsta brorsonen sova, så vi gick hem och skiftade från tvillingvagn och tog en varsin istället.(Faster styr ju så gärna. ^^) och fick då sällskap av två andra vänner med deras barn. :)
Helmysigt. <3 Kommer sakna dessa promenader i höst. :(


Egentligen skulle jag boka flygbiljett till Santa Barbara idag. Men mor och far hade andra ärenden, så det får bli en annan dag i veckan. :) Det börjar ju verkligen närma sig och jag kan vakna på nätterna och känna pirret i magen.

Helt ärligt så vet jag inte om jag vågar. Om jag är redo för ett sånt stort äventyr. Men samtidigt så känner jag, är man någonsin redo för ett äventyr som detta?
Och så kan jag inte tänka. Det kommer vara tufft på Arlanda och den första veckan. Men sen tror jag att det kommer bli bra. Och jag kommer mogna och stärka mitt självförtroende som bara den efter ett år så långt hemifrån.


19 Juni 2011

Nu har det gått ett par dagar igen utan uppdatering. xD
Men det har varit marknad i byn, vilket varje år betyder att jag jobbar. Jag hade också bjudit över 4 vänner på fest igår.
Så full rulle har det varit. :) Men riktigt trevligt. ^^

Över till någonting helt annat - I fredags fick jag mitt pass och visum. :) Det betyder att jag får fara till USA!
Jag har en del att göra, men imorgon ska jag försöka boka flygbiljett. Pirrigt!

16 Juni 2011

Tyvärr så orkade jag inte blogga i tisdags kväll och igår kväll hann jag inte. Jag har också jobbat hela dagen idag, men nu kommer det äntligen info om mina två dagar i stora staden. ^^

I alla fall så var jag som sagt på Pre-departure möte i Stockholm i tisdags. :) Där fick jag både träffa blivande elever på SBCC och elever som ska gå i Australien.
Efter dom yttliga frågorna och informationen så delades vi upp. Santa Barbara på ett ställe och Australien på ett annat. :)

Innan själva mötet började så fick vi mingla lite. ^^ Där satt jag och pratade med två tjejer som bo på samma boende som jag. Inte i samma lägenhet, med i samma länga. Jättetrevliga tjejer som jag säkert kommer träffa flera gånger. :)
Jag fick också reda på namnet på tjejen som jag kommer dela sovrum med. Fick dock inte träffa henne.


Onsdagen och Ambassaden kan bli en hel jäkla bok, men jag tänker förkorta det lite.

Jag kom dit klockan 8 som jag skulle. Bara det att jag var två ark kort. Det fattades ett kuvert med speciella frimärken och ett kvitto.

Det var bara en grej, banken öppnade inte fören 10. Så jag och far satt på McDonalds i 2 timmar. Efter mycket om och men så fick vi iaf kvittot.

Åker tillbaka och ställer mig i kön igen. Efter en stund säger min far att jag ska gå ner och prata med vakterna om jag inte fick gå före i kön eftersom jag redan varit där tidigare. Pluss att jag fått en tid till då jag skulle vara tillbaka och kön var låååång. :O
Och lite tur har man väl i oturen, jag fick tränga mig före. :)

Fel kvitto.
Vakten trodde att det fel kvitto, men jag fick gå in ändå och se om det fungerade. Men icke. Kom en bit sen tog det stopp igen. Men då förklarade en kille klart och tydligt vad det var för kvitto.
Felet var att jag hade glömt betala in en ganska stor summa till dom. Så yttligare en sväng till banken fick det bli. Fick rätta kvittot och denna gången sa killen att det bara var för mig att gå före. :)

Nu blev det rätt och om ca. 1-2 veckor kommer jag få mitt visum och pass hemskickat.


Det var en strulig morgon och jag hade sovit jättedåligt, men tillslut vart det rätt och vi fick åka hem.
Skönt att slippa sthlm. :)

14 Juni 2011

HejHej! :)

Solen skiner och om ca. 1 h åker jag och min far ner till stockholm. Ikväll klockan 5 ska jag på Pre-departure möte(avresemöte). Träffa IBS's representanterna och mina blivande SBCC klasskompisar. :)
Det ska bli jättekul att få träffa alla, men nervöst är det. Det kan jag inte sticka under stolen med. ;)

Imorgon bitti ska jag en sväng till Ambassaden också innan vi äntligen drar iväg hem igen. Som jag har förstått så kan vi få sitta i flera, flera timmar på ambassaden och vänta. :(

Menmen, jag ser fram emot ikväll och jag får se om jag kommer uppdatera bloggen någonting ikväll. Pappa har ju en fin Iphone, så det kan ju hända att jag slänger in ett par ord. ^_^

Ha en bra tisdag alla läsare. <3

12 Juni 2011

Idag är det ingen vanlig dag för idag fyller min äldsta brorson 2 år.
Kan inte förstå, tiden går så himla fort. Tyckte det var igår som jag fick sms.et om att han var född. :)

Senare idag ska jag över på storkalas och fira fasters storaprins och mysa med släkten. ^^

Beställd design

Påtal om ingenting så har jag beställt en blogg design av en tjej som heter Jessica.
Igår fick jag se en lite glimt av hur headern kommer se ut och den var jättefin. :) Längtar tills den är klar.
Är verkligen trött på blogg.se's designer och vill ha en mer personlig.

Så ni får vänta ett tag till. Men förbättring kommer det bli. ^__^

11 Juni 2011

Den här månaden har gått och kommer gå väldigt fort.
Detta är en liten odetaljerad lista på hur min månad kommer se ut.

12 kalas
14-15 sthlm
16-19 jobb
18 Fest
21 klippning och jobb
22 jobb och pappas födelsedag
28-30 jobb

Juli är ännu tajtare. Jobbar hela månaden förutom 4 dagar. :P
SEN ÄR DET OFF TO U.S.A! :D

9 Juni 2011

Förlåt så himla mycket att jag inte skrivit på ett par dagar.
Men igår jobbade jag hela långa dagen. Pluss att jag, på kvällen, njöt av det fina vädret och satt och ute med en bok. :)

Idag har det varit ännu finare väder, så det fick bli en utedag med min svägerska och mina brorsöner. Det blev lite promenader, lite mjukglass, lite tvättning(eftersom jag samtidigt hade tvättstugan. xD) lite lek i lekparken.
Så där lagom mysig dag. :) <3

Imorgon kommer det vara ännu finare ute, så förvänta er inga uppdateringar. :P Har lite att göra.
Samtidigt jobbar jag ju på min fina bränna så det inte syns liiika mycket i augusti att jag är en blek svenne. xD

7 Juni 2011

Idag har det inte blivit mycket uppdatering. Cyklade iväg tidigt imorse till min mor och far. Det var ett underbart väder och jag ville vara ute.
Hann inte ligga och sola många minuter fören solen försvann. Låg kvar och väntade på att den skulle komma tillbaka och ett ösregn kom ist. Följt av åska av denna värld!
Jag gillar inte när åskar, men jag och mamma stod ute på bron och tittade när det blixtrade. Det slutade och vi gick in, men hörde sedan att det fortsatte mullra.

Eftersom det fortfarande regnade och jag hade tygtofflor så fick jag stanna kvar och äta. Cyklade hem fort som tusan medans det var uppehåll.
Precis när jag parkerar cykeln så börjar det om. :O Var inne ca. 10 minuter så ser jag blixten följt av ett muller. Det lät som att jag stod bredvid en traktor som släppte ner skopan rakt i asfalten. O__O
Åskan hade slagit ner runt husknuten!!!

Jag var tvungen att springa över till brorsan så jag slapp vara ensam. xD

Sveriges Nationaldag


6 Juni 2011

6 Juni. Sveriges Nationaldag.
Idag ska all gotta bort. Allt som jag har hemma. Godis och chips. BORT! Nu ska jag börja äta lite bättre. Vitamintabletterna åker fram igen och träningscykeln också.
Jag är redan duktig på att promenera och cykla ute. Men jag behöver så himla mycket mer.
Nu måste jag vara sträng mot mig själv. Jag ska fan till USA.

Detta blir början på mitt nya liv. :) California, Baby! :D

5 Juni 2011

Detta kommer låta sjukt konstigt, men när klassen över mig tog studenten så tänkte jag "Shiet, om ett år är jag också där. Då är jag också så där stor. Äldre, liksom"
När dagen väl kom kände jag mig ändå fortfarande liten. Jag förstod inte riktigt att jag redan var 18 år och hade gått tre år på ett stort gymnasium.

Nu, när jag tittar på årets studenter. Dom som är två år yngre än mig. Dom ser ju Ûbersmå ut! :O
Hur kan dom små knattarna redan vara 18/19 och ta studenten?!
Hur gammal är då jag? XD

Kvällstur med cykeln

Klockan var åtta på kvällen och solen sken. Termometern visade 15 plussgrader ute.
Jag skulle ta mig en liten cykeltur. Cykelturen slutade på ca 1 mil.
Stannade till en gång och tog lite kort. Både man digitala och analoga. Mest blommor. 







9 Dagar kvar till avresemötet

9 dagar kvar tills jag får träffa mina svenska klasskompisar för första gången.
Jag får gåshud och magont varje gång jag tänker på det. :)

2 månader!

Jag har ännu inte beställt mig flygbiljett till Los Angeles. Men jag ska iväg fjärde eller femte augusti.
Så idag är det ganska exakt 2 månader kvar tills jag är påväg ner till Arlanda för avfärd.
Pirriiiiiigt! <3

3 Juni 2011 | Nybakat |

Ibland får jag ryck då jag bara måste baka. (Kan ha att göra med min far som är bagare.) Så idag, efter maten, ställde jag mig och gjorde en morotskaka + några morotsmuffins. Fick också för mig att färga glasyren röd(det var den enda färgen jag hade hemma). xD

Muffinsen står fortfarande i ugnen och verkar inte vilja bli klara. Men kakan är klar och står på svalning.
Senare springer jag över till min vän och bjuder på nybakat. :)

Hoppas det smakar. ^^

3 Juni 2011

I några dagar nu så har jag gått runt och fotograferat med min analoga kamera, som egentligen är min mors gamla. Idag började jag tänka på batterierna och skulle se om dom börjar ta slut.
Det skulle jag aldrig ha gjort.
Jag tryckte på fel knapp. Jag fick upp luckan till filmrullen, så nu är jag 100% säker på att hela rullen är förstörd. Räkneverkar hoppade också tillbaka till noll.
Så nu kommer jag ta dubbla bilder fram till då jag kan spola tillbaka rullen och byta.

Det kommer bli väääldigt intressant och se hur bilderna kommer se ut sedan när framkallningarna kommer. ;P

Bööööööcker! :D

Detta är böckerna som jag klickade hem i fredags från cdon. :) <3



Dubbelpocket. Vampire diaries 1-4. :D






Michael Jacksons själviografi, i nyutgåva.
Ny inledning och efterord av hans redaktör.

2 Juni 2011

Första dagen på den första sommarmånaden igår. Vädret var jättefint och jag satt bakom kassa och jobbade hela dagen lång.
Men jag fick ett fint avslut på dagen. Min fina vän Jenny, som jag inte träffat på jättelänge, tog och åt middag på ett ställe som heter Mojes.
Det var jättemysigt och vi kunde tillochmed sitta ute och äta.



Tidigare på dagen hade min mamma varit snäll och köpt ett par skor till mig och hämtat ut ett paket åt mig på posten. Så nu har jag ett par nya och fina tygskor och några nya böcker. ^^
(bilder kommer.)


RSS 2.0