27 Oktober 2011

Imorse ställde jag klockan på 9am bara för att få prata med mina underbara gossar som jag saknar mer än någonting annat. <3

Jag insåg faktiskt att egentligen är det ganska dumt att sitta på, nästan, andra sidan jordklotet och prata med folk man saknar. Det får en att sakna allt så himla mycket mer. Kommer nog bli ganska svårt att fara tillbaka hit till USA efter jullovet. Men jag får tänka på att tiden egentligen går ganska fort.
Jag har ju trotsallt redan varit här i snart 3 månader, så vårterminen borde springa fram lika fort som denna termin. :)

Idag hade jag reserverat Studio 1 på skolan med min amerikanska vän Brittany. Så mellan 3pm och 5 pm så var vi där och hade allmänt trevligt medans vi gjorde vårat arbete. :)

Efter att hon skjutsat hem mig så har jag bara tagit det lugnt. Jag är nämligen själv hemma ikväll.
Jacob och Linneá är på en konsert och Jenny har kvälls lektion.
Så jag har suttit och lyssnat på musik, tagit en lååång dusch och sedan suttit i soffan och läst ut en bok. Grymt skönt med egentid, måste jag säga. Det blir lite småjobbigt i längden att bo med 3 andra, faktiskt. Men det betyder inte att jag inte gillar mina rumskompisar, för jag älskar dom verkligen. Det är bara jobbigt eftersom jag egentligen inte är van vid det.

Så ikväll har jag haft 5 sköna timmar för mig själv. <3


24 Oktober 2011


Efter våran fotolektion så följde jag med Brittany hem. Jag hade en uppgift där jag skulle fotografera hundar och hon har två engelska springerspaniel. Det var en trevligt liten "utflykt" för min del. Att få träffa hennes familj och se hur det ser ut hemma i ett amerikanskt hem. :)

Hennes hundar, Pepper och Tinkerbell var grymt söta. Jätte sociala och helt underbara. :)


Vi sprang ut med pepper och en frisbee det första vi gjorde. :)
Grymt söt vovve. Hon ville verkligen inte sluta leka. :D


Och jag fick paket idag också! :D Massa svenskt godis och Pulvermos. :D <3

23 Oktober 2011

Var har jag egentligen hamnat?

Jag har ca. 20 minuters gångavstånd till området där Paul Walker bor.
OCH jag ser Paula Abdul's hus från mitt köksfönster.

18 Oktober 2011

Eftersom denna vecka tydligen går i förändringens tecken så är det väl bäst att fortsätta på det spåret. Så idag ska jag prata med min lärare i Digital Darkroom. Jag pallar inte hennes lektioner längre, men det är försent för mig att hoppa av och hitta en annan kurs. Så jag ska höra med henne vad som kommer krävas av mig för att få "C"("Godkänt" i Sverige). Dör kursen måste jag klara annars får jag inte CSN-lånet.

Sen ska jag också, om jag inte mår alltför dåligt, gå till DAC LAB(Digital Art Center) och sätta mig där ett par timmar och plugga. Jag har funderat på det i evigheter nu, men ingenting har hänt. Så nu blir det förändring! :P

Men nu är klockan 6:52. Jag måste börja göra mig iordning för skolan. :)

16 Oktober 2011

Jaha, då sitter jag här igen. Denna helgen skulle jag egentligen ha behövt till att plugga. Men det blir inte alltid som man tänkt sig.

I fredags åkte jag och Findus in till stan för att mysa med en kvällsfika på Cafe Soma. Först gick vi dock till Forever 21 för att hälsa på en vän som jobbar där. Slutade med att jag hittade mig ett par byxor. Så nu kan jag faktiskt skifta. :D Slipper jag passa in tvättningen med en dag som jag ändå bara sitter hemma med mjukisbyxor. ;P Dom hade rea, så ett par jeans för ca. 75 kronor kände jag att jag kunde unna mig. :D

När vi kommer hem så möts vi av att det är fest hemma. :O Så den kvällen slutade ganska sent och med lite alkohol i kroppen. xD Fast det var skönt att få släppa loss lite. Vara allmänt glad och få umgås med finaste folket. :)

I lördags var en allmän hemma-dag. Dock spenderades min dag i lägenhet 208. Men det var chill och mysigt det också. :) Vi satt och tittade på en kanal som hette "Food"(mat) där dom hade tävling i cupcakes. :D Efter det så var det ett program som hade Halloween-tema. Dom fick en sak, ett ting, som dom skulle skulptera av bakverk och få saken att se läskig ut. Det var sjukt intressant.
Medans jag satt där och tittade så kom jag på vad jag vill plugga vidare som - Jag vill nog gå i pappas fotspår och gå en bagarutbildning. :D

Senare på kvällen så sitter jag och Findus vid köksbordet och pratar allmänt om allt och ingenting. Helt plötsligt kommer min rumskompis och säger att hon ska flytta ut. Såklart var man riktigt chockad. Men den riktiga chocken kom när hon tog ett steg in i lägenheten och faktiskt hade med sig den nya tjejen som skulle ta hennes "plats" här fram till jullovet.

Idag, söndag, har jag varit väldigt effektiv idag. Dagen började med att jag hjälpte min nya roomie att flytta över sina grejor hit. Senare på dagen tog vi tag i våran tvätthög. Fyra tvättmaskiner blev det, så nu hänger det rentvätt i hela våran lägenhet. xD Efter tvätten var fixad tog jag och Jenny(våran nya rumskompis) en promenad till Albertson's och handlade lite mat. Jenny skulle nämligen laga Tacopaj till oss.
Det vart grymt gott. :D Gillar redan tjejen väldigt mycket. :P

Så ni kan ju förstå varför det inte blivit så mycket plugga i helgen. xD

Jag vet att det blev ett inlägg med lång text. Men min kamera har varit urladdad hela helgen och min mobil har bestämt att sluta tycka om mig. >_<

14 Oktober 2011På våran Photojournalism-lektion så får vi lära oss att ta kort på olika senarier. Som fotojournalist måste man veta gränserna när man kommer ut på olika olyckor.

Dom senaste lektionerna så fick vi först åka ut till Brandmännens övningstorn och ta kort på olika bränder. När vi åker ut och tar kort på sånna saker så lämnar vi in våra bästa bilder och sen blir det utlottning om vem som tagit bästa bilden. Den som vinner får ett presentkort av olika slag.

Dessa bilder tävlade jag med. Och den mittersta bilden kom faktiskt top 12. :) Lite stolt får jag faktiskt vara. ^^

Nästa tisdag blir det polisbilder som jag tävlar med. Får se hur det går... :)

11 Oktober 2011

Jag är verkligen inte den människan som kan kliva upp tidigt på morgonen. Jag har varit i hela mitt liv, men sen jag kom till USA så har mina sovrutiner blivit helt knas. Så att kliva upp före solen hunnit komma upp är inget jag gillar.

Idag är det dax för midterm i Digital Darkroom(digitalt mörkerrum). Jag har midterm i photoshop. Det jag ska göra är att jag har 5 timmar på mig att redigera 8 olika bilder. Genom att använda dom tekniker som vi lärt oss hitills ska vi redigera dessa bilder så gott vi kan.
Jag måste säga att jag inte pluggat så mycket till denna midterm. Och det är jag inte stolt över. Fast jag måste säga att jag tror att det kan gå ganska bra ändå, för photoshop är ju trotsallt ingenting nytt för mig. Sen säger dom ju att intalar man sig själv att det ska gå dåligt, då blir det så. Så nu håller vi humöret uppe och hoppas på det bästa. :)

Efter mitt midterm har jag ca. 4 timmar håltimme, då tänkte jag faktiskt ta tiden till att vila. Jag har pluggat 5 timmar, 2 dagar i sträck nu. Jag måste få ett par timmar ledigt.
Sen klockan 5pm har jag min kvällslektion. Fotojournalistik. Den lektionen kan bli ganska intressant. Polisen kommer dit och ska visa hur ett ingripande ser ut. :) Kommer nog bilder ikväll eller imorgon. ^^

Men nu ska jag börja göra mig klar. Har midterm om 45 minuter, och jag vill inte komma försent. ;)

9 Oktober 2011

Eftersom jag slapp min morgonlektion i tisdags så skulle vi besöka Santa Barbara Museum of Art någon dag denna vecka istället och skriva en liten uppsats om det.
Så idag, sista dagen på veckan, så fick jag äntligen min rumpa ifrån soffan och tog mig dit. Charlotte(a.k.a Charlie) följde med mig som sällskap, och det var så himla trevligt. :)

Nu har jag bara den där uppsatsen framför mig, och det ser jag inte fram emot. Den ska vara inlämnad på tisdag morgon. Plus att jag också har Midterm i samma ämne på tisdag morgon. >_<
Livet känns halvtufft just nu. Så är det när man alltid skjuter allting framför sig hela tiden. :(

Efter vårat besök på Santa Barbara Museum of Art så tog vi oss en promenad hem längs med hamnen. Jätte trevligt att gå längs stranden och prata och lyssna på musk. :) <3
7 Oktober 2011


Digital Darkroom


Photo 109

7 Oktober 2011

Jag har blivit grymt dålig på att uppdatera, har jag märkt. Men jag måste faktiskt få skylla på att jag har mycket läxor att tänka på.
På tisdag, 11 oktober, kommer jag ha min första Midterm i Digital Darkroom. Det jag ska göra är att öva, öva, öva på olika redigeringsmetoder i Photoshop tills dom sitter. Vi kommer få 8 olika bilder som vi ska redigera på rätt sett.

Jag kommer ha ytterliggare en Midterm den 17 Oktober. Men den känns lite svårare. Det är i Media Design. Vi ska lära oss någonting i Photoshop eller Illustrator som vi sedan ska spela in. Efter det ska jag gå igenom samma sak igen fast framför klasskamraterna. Det som blir jobbigast med denna assignment är nog, för mig, att spela in mig själv. Det hatar jag verkligen. :(

Annars händer det inte så mycket mer än det vanliga. Umgås med vännerna, festa på helgerna.

Jag är ganska dålig på att ladda upp bilder som jag fotograferat, men jag tänkte att jag kanske kan ladda upp bilder som jag fotograferar till min fotokurs. :P

3 Oktober 2011


1 Oktober 2011

Igår fick jag äntligen tummen ur och stack till Bank of America och fixade mig ett amerikanskt bankkort. Klarar inte av att bankomaten alltid drar typ 30 kronor varje gång jag tar ut pengar.
Men nu slipper jag det. :)

RSS 2.0