29 Januari 2012


Skolans campus är även fint  på kvällen. <3


En av mina 4 skoldagar träffade jag även på Micha påvägen hem från skolan. :)


Jag, Findus och Micha firade att första skolveckan var över med att laga Kyckling och Bearnaisesås och Ris. Vi släpade ut köksbordet och dukade fint med ljus ute på balkongen. :) <3


Så här har det sett ut dom senaste dagarna här borta i Santa Barbara och inte klagar man heller. :) Både lördag och söndag(idag) jag har legat och stekt i solen på våran underbara altan och jobbat på min bränna.
Iår ska jag banne mig bli brunare än min farfar! :D

25 Januari 2012Dom tre första bilderna är från måndags lektionen av min Drawingkurs(Med Maya och Tess).
Dom två sista är två exemplar på vad jag fick rita från dagens Drawingkurs. :)

24 Januari 2012(Varm hälsning till er!)

Måste bara skriva och skänka en varm hälsning till min underbara vän och hennes fina familj som åkte ner till Lund idag för att deras 9 månader gamla dotter ska genomgå en hjärtoperation.

Jag tänker på er idag och jag kommer tänka på er på operationsdagen. Det kommer gå superbra och ni kommer få ta med er hem en frisk och kry tjej. :)

Stor kram till er.
Vi ses i Maj när jag kommer hem igen. <3

23 Januari 2012

Halva dagen av första skoldagen är avklarad.
Jag började morgonen med min mera avancerade fotolektion och fick äntligen träffa Elie igen efter ett lov på ca. 6 veckor. :) Underbart! Denna lektion kommer blir minst lika rolig som den första fotolektionen jag hade förra terminen. ^^
Visserligen är lektionen 5 timmar lång. Men vi kommer få en 30 minuters lektion så vi hinner fika lite och sen några 10 minuters pauser för att strecka på benen. 5-timmars lektionen jag hade förra året var inte alls så härlig. Det var nästan att vi satt och samma stol i 5 timmar. Det var riktigt tufft. :(

Om 40 minuter börjar min andra och sista lektion för i dag - Drawing. Jag ska försöka lära mig att rita. :P Vi får se hur det går. Men jag har några vänner som också har den lektionen, så det kanske ger en lite mer inspiration och hjälp på traven. :) Jag ser verkligen framemot min första skolvecka. Att se hur alla lektioner är och se om jag kommer kunna stå ut en termin till innan.

Och farmor! Innan du skriver brev så ska jag snart skicka ett till dig. Det är min tur att vara först nu. :) Eftersom du inte fick något brev av mig förra året. :P

21 Januari 2012

I tisdags, 17 Januari, åkte jag med 3 andra tjejer till Kmart. Jag hade aldrig varit där tidigare och jag behövde en billig tyg "byrå", typ. Sån som man kan hänga upp på stången i garberoben och får extra hyllor.
Det blev en underbar dag med många skratt och mysiga stunder. :) <3
Vi passade på att köpa lite roliga grejer till St. Patrick's day. Det är Irlands nationaldag, och bär man ingenting grönt den dagen så blir man nypt. :P Denna dag är 17 Mars. :)

Twilight fan som jag är och billig som den var så köpte jag en locktång som användes för att fixa Bellas hår i Filmserien. :)


12 Januari 2012

Gårdagen i bilder. Gick ner till stranden med Findus och Kiwi och hade picknik i solnedgången. :)

(Jag vet att bilderna är väldigt blå, dom är också väldigt små. Såg att min älskade Theo kommit åt någonting när jag lånade ut den och ändrat inställningarna. Hihi. Så nu är kameran återställd och alla inställningar är tillbaka som dom var. :P)


11 Januari 2012

Efter mycket strul så är jag äntligen framme i Santa Barbara och min älskade lägenhet. :)

Jag ska försöka att göra denna historien så kort som möjligt, men det var mycket som hände.

Det började redan på flygplatsen i Vilhelmina(9/1). Flygplanet gick sönder. Det hade havererat och det gick inte att laga. 
Dom började med att prata om att det inte kommer gå några flyg fören dagen efter. Massa tanken började snurra och jag visste inte vad jag skulle göra med min resa till USA. Efter ett tag så hade dom fått tag på ett ledigt flyg, men att dom bara kunde prioritera dom som hade andra flyg att passa från arlanda antingen då på kvällen eller tidigt på morgonen. Lucky me, jag var ju en av dom. :)
Så efter att ha fått vänta i ca. 4 timmar kom jag äntligen på planet som tog mig till Arlanda.

Jag övernattade på Jumbo stay som planerat och såg fram emot min resa till Sunny California. Men problemen slutade inte riktigt där.
På långflyget mellan Stockholm och New York(ca. 9 timmar i luften) så kollapsade en kille. Hann bara föll ihop och slog huvudet i en dörrkarm. Som tur va så hade vi en brandman på planet som kunde hjälpa till. Killen låg hela tiden med syrgas och var kontaktbar, men han orkade inte röra på sig. Efter att ha legat i gången i ca. 1 timme så svimmade han till och krampade lite. Dom fick snabbt liv i honom, men han var fortfarande orklös, men det var också det enda. Han fick iaf ligga kvar på golvet dom 6 timmar som var kvar av resan. Dom försökte resa på honom och sätta honom på sätet, men han blev yr och kunde inte gå, så han fick lägga sig igen. Så när vi kom till New York väntade ambulans. Det gick bra med honom och han mår nu okej. Dom trodde att han fått typ blodsockerfall av något slag.

Haha! Än är det inte slut om ni trodde det. :P
Väl på Newark sitter jag utanför min gate och väntar på att flyget till Denver ska gå. 10 minuter innan flyget går får jag se att min gate blivit flyttad. Springer till den nya men hinner inte. Får min biljett ombokad till San Frasisco och har då 15 minuter på mig att ta mig från ena änden av flygplatsen, till den andra. Pessimistik som hon var på servicen så gav jag mig fan på att jag skulle hinna. Var tvungen att springa för att hinna, sen sprang jag för att hinna ikapp en sån där "bil" som dom kör gamla med för att dom ska hinna till gaterna, får skjuts sista biten. Jag hann! :D

Meeeen! Planet gick sönder. Så fick fick åka tillbaka till gaten och laga felet. Som tur var så var det ett litet fel, så vi kom iväg ganska snabbt efteråt.
Väl framme i San Fransisco får jag vänta i ca. 3 timmar. Samma minut som planet ska bordas så får dom reda på att också detta plan har gått sönder! :O
Vad är oddsen liksom att alla utom ett plan går sönder just när jag ska resa?! Detta är helt otroligt!
Men precis som innan så gick även detta problem att lösa och efter en timme så var vi uppe i luften. Äntligen!

Så istället för att komma hem klockan 20:00 så kom jag hem 01:30. -_- Inte den roligaste resan jag haft och jag ser inte fram emot min hemresa i Maj. xD
Men jag är hemma och jag lever. Sliten efter resan, men en varm dusch gjorde susen. Så nu ska vi snart åka in till stan. Fylla på mobilerna och handla lite käk. :)

See ya later, aligator! :) <3

8 Januari 2012 (A Travel through time)

Det är nu år 2012. Jag är inne på mitt 22 år i livet och jag, som så många andra, har gått igenom vissa faser i livet. Andra kanske mer drastiska än mina. Men ändå faser.

Tänkte lägga ut lite bilder på hur mina äldsta tonårsår såg ut. xD


Mars 2007. Mitten på första terminen av gymnasiet. 16 år, nästan 17. Jag hade träffat nya vänner och började lyssna på Japansk rock. Färgade håret typ svart. Och älskade döskallar!


Sommaren 2008. 17 år, nästan 18. It was all dark and black. xD


Januari 2009. 18 år, nästan 19. Gick ifrån "the darkness" och bytte till den lite mer pösiga stilen. xD L.O.V.E Bagheera skor. *_*


April 2009. Tog bara några månader för mig att inse att baggyjeans inte var någonting för mig. Fortfarande jättesköna, men jag gillade nog mer tajta jeans. :P


Sommaren 2010. Det var runt början på 2010 som jag verkligen tänkte på vad jag tog på mig. Visst, det har jag väl alltid gjort. Men här blev det nog lite finare, lite tjejigare, lite tajtare.

Och det är typ här jag skulle vilja säga att jag fortfarande är. :)

Hope you enjoyed it. Jag tyckte iaf att det var superkul att kika igenom gamla bilder. Pinsamt ibland, men ändå kul. :P 

8 Januari 2012

Japp, den tuffaste dagen hittills.

Jag kommer inte ens ihåg hur jag taklade detta förra året. Men denna gång slutade det med tårar. Jag blev tvungen att säga hejdå till mina prinsar, fasters två hjärtegull. Det var megahårt, men någonting som var tvunget att göras. Jag fick massor med pussar och kramar av Theo och det bästa av allt- pojken kommer fram, tittar mig i ögonen och säger "Älskar dig faster."

Jag kan verkligen inte beskriva med ord hur mycket mina brorsöner betyder för mig. Hur mycket glädje dom skänker mig. <3

Det var självklart väldigt svårt att sluta pussa och krama på Kimmie också, min lilla gottegris. Men det är faktiskt lite lättare när dom inte kan prata än. Hade inte Theo sagt "Älskar dig faster." Då hade jag kanse kunnat hålla tårarna inne lite längre.

Men jag är ändå glad över att få fara tillbaka till USA. Det känns skönt. Visst hade velat ta med mig pojkarna, men det funkar ju inte. :) Dock ville Theo följa med faster. Men det gick ju inte. <3
Jag kommer prata med dom så mycket jag bara kan på Skype och så ska jag ha grymt jävla roligt under mina sista månader i USA. :D

7 Januari 2012

Dom jag saknat mest av allt under mina 4 månader i USA är mina brorsöner Theo(2år och 7 mån) och Kimmie(11 månader).

Dom jag kommer sakna mest allt under mina resterande 4 månader i USA är fortfarande mina två prinsar, gullegrisar, fasters hjärtegryn. <3

4 Januari 2012

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? 
Jag tog till all mod och kraft jag hade och flyttade utomlands. :)

Höll du några av dina nyårslöften?
Jag har alltid varit grymt dålig på nyårslöften, så jag har inte riktigt ansträngt mig till att ha några. Men nu, 2012, är det ändring på det. För första gången i mitt liv har jag faktiskt ett nyårslöfte.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? 
Ja, både vänner och familjemedlemmar. :)

Dog någon som stod dig nära? 
Nej. <3

Vilka länder besökte du?
Santa Barbara, USA. :D

Är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012?
Ärligt? Ett förhållande. Men jag tar dagen som den kommer. :)
 
Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
11 Mars - Dagen då jag fick reda på att jag var Preliminärt intagen till utbildningen i Santa Barbara.
5 Augusti - Dagen då jag tog mitt pick och pack och flyttade till Santa Barbara i Kalifornien.

Vad var din största framgång 2011?
 
Att jag flyttade till USA. Att jag verkligen vågade ta mig så långt. Det har gjort att jag växt Så grymt mycket i mig själv. Jag känner mig själv bättre.

Största misstaget? 
Kan nog inte säga att jag gjort något misstag iår. Inte vad jag kan komma på iaf.

Har du varit sjuk eller skadat dig? 
Som tidigare år så verkar jag vara väldigt öppen för förkylningar. Men ingenting värre än så. :)

Bästa köpet? 
Min utbildning i USA. Om det nu räknas som ett "Bästa köp". :P

Vad spenderade du mest pengar på?
Min fotografutbildning i USA.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
När jag fick veta att jag skulle få åka till USA. Det gjorde mig grymt glad.
Och när Kimmie föddes. Min yngsta brorson. Cutest ever! <3

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011?
Oj.. Det var en svår fråga. Det finns så himla många låtar som kommer få mig att minnas tillbaka till 2011.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 
Mycket gladare. Har aldrig någonsin varit såhär glad. :)

Vad önskar du att du gjort mer?

Kanske att jag inte åkte runt och såg Kalifornien mer. Men jag ska ju tillbaka, så jag har ju halva 2012 på mig också. :)

Vad önskar du att du gjort mindre?
Spenderat pengar på onödiga grejjer. xD

Hur tillbringade du julen?
Hemma i Sverige. Dock fick jag inte fira jul med min bror och hans familj iår och det var lite synd. Men lite trevligt vart väl ändå. ^^

Favoritprogram på TV?
Vampire Diaries!

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Hata är ett väldigt starkt ord. Men det finns nog några som jag ogillar.

Bästa boken du läste i år?
Vampire Diaries. <3

Största musikaliska upptäckten?
Definitivt Find Us Shorty! :D

Något du önskade dig och fick? 
Mitt livs äventyr! :D

Något du önskade dig men inte fick? 
Hade väl kanske, vid vissa tillfällen, önskat att man hade mer pengar. Men sånt är livet. :) Jag kommer få mina miljoner när jag är redo för det. ;P

Årets bästa film?
Harry Potter och Dödselikerna Part 1 och 2. Och The Twilight Saga - Breaking Dawn Part 1.

Vad gjorde du på din födelsedag?
Tog dyraste taxin till den tjabbigaste spritaffären och visade att jag äntligen även är myndig i staterna och hade mysigaste festen hemma på BV med finaste vännerna. :)

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Kanske att familjen kunde komma och hälsa på i mitt paradis. Men jag får vänta på den miljonen så kan vi fara allihoppa och ha en mysig semester. :)

Hur skulle du beskriva din stil? 
Vardaglig, bekväm. :)

Vad fick dig att må bra? 
Allt. Att få fara till USA och hitta mig själv.

Vilken kändis var du mest sugen på?
Ååh, den var verkligen svår! Min både Tyler Lautner och Robert Pattinson är snygga. Sen har vi ju Paul Walker som jag bara bor ca. 20 minuter ifrån. Hoppas man får se honom innan man åker tillbaka till Sverige. :P

Vem saknade du?
Mina brorsöner saknade jag mest av allt dom 4 sista månaderna av 2011. <3

De bästa nya människorna du träffade?
Ojojoj, så himla många och jag vill inte glömma någon. Men typ alla i Santa Barbara. :D


RSS 2.0