28 September 2011


25 September 2011

I fredags var vi bjudna på en fest i San pascqal med Filmtema. :)


Yvonne a.k.a Elisabeth Swann(Keira Knightley)


Jacob a.k.a någon random Pirat.


Chantal a.k.a Angelina Jolie


Nina a.k.a The Black Swan


Linneá a.k.a Alice i underlandet.


Alice i Underlandet träffade på Rödluvan och hennes fina gitarr.


Lördagkväll!
Jag och Linneá tog en kväll för oss själva och stack till en kinaresturang och hade allmänt trevligt. :) <3


Idag, söndag, så har jag nästan bara varit ute och gått hela dagen.
Tog en promenad med Nina på eftermiddagen och fick prata lite strunt. Till middag så bjöd jag mina roomies på Fläskfilé, frensh fries och Beasås. SUPER gott blev det. :D Dagen slutade med ytterliggare en promenad, fast med Jacob denna gång. ^^

Han skulle endå till Albertsons och köpa cola, så då var det bara att hänga på. Och jag måste säga att det blev en intressant promenad. :) Han fick för sig att spela in en liten video, så påväg till affären så samlade vi en massa material. :P
Här har ni slutresultatet av Jacobs video. :) Jag är med en liiiiten snutt, men mest står jag bakom kameran. :P

24 September 2011


20 September 2011

Som jag skrev i förra inlägget så är tisdagar väldigt sega. Dock somnade jag inte under lektionen idag, som jag gjorde sist. Däremot var jag verkligen tvungen att ta en powernap innan nästa lektion.
Det är tur att jag har en håltimme på 4 timmar på tisdagar, så man hinner vila upp sig lite. På tisdagar har jag en lektion jätte tidigt och den andra lektionen ganska sent. Jag slutar 22:00 på tisdagar. Men det funkar ändå relativt bra. Det är en underbar lärare på kvällslektionen, så det jämnar ut sig. :)

På dagens kvällslektion så fick vi lyssna på två personer som jobbar på två olika tidningar. Noozhawk och Santa Maria Times. Som vanligt så är det ganska tråkigt att sitta och lyssna. Men dom hade båda en powerpoint som dom visade lite bilder som dom tagit själva genom åren, och det vägde upp ganska mycket. :)
Efter det var det dax för prov. Jag hade inte pluggat någonting för läraren hade sagt flera gånger att hänger man bara med på lektionerna så skulle det gå hyfsat bra ändå. Och för en gångs skull så var jag ganska säker på att "detta klarar jag". Pytts heller! xD Det sket sig ganska rejält. Menmen.. Det är gjort iaf.
Jag lär ju definitivt inte vara den som vinner ett $15 giftcard nästa vecka. XD

När jag kom hem från kvällens långa lektion så hade jag fått brev! :D Min fina farmor hade skickat ett litet brev där det stod lite om hur det står till hemma i norrland. Alltid roligt med brev. <3 Och farmor! Jag har äntligen hittat Post-huset här i Santa Barbara, så jag lovar att svara så fort jag bara kan. :D Och jag ska försöka skicka en liten godislåda till Theo och Kimmie samtidigt. :) <3

Just ja! Nu glömde jag ju nästan bort en grej! För att återgå till dagens kvällslektion. Under pausen så pratade våran lärare med Bill MacFadyen, Noozhawk's representat. Och från och med nästa vecka så kommer vi börja fotografera en massa. Och alla våra bilder kommer att komma upp i ett galleri på tidningens hemsida. Vi kommer också fixa, innan dom laddar upp våra bilder, att vårat namn antingen finns på bilden som en vattenstämpel, eller under bilderna. :)

Jag måste säga att det känns ganska coolt. :P Så fort bilder börjar laddas upp och vi fått se sidan så kommer jag dela med mig av länken så att ni alla kan följa mitt och alla andras assignments(skolarbeten) därifrån. :)

Jag vet att det bara blev tråkig text i detta inlägg. Men om en liten stund så kommer det komma upp ett inlägg med enbart bilder. :) Så håll ut! :D

20 September 2011

Det är så grymt segt att börja skolan klockan 8 EN dag i veckan. Inte en gång som jag varit pigg på tisdagarnas första lektion. Man är ju ledig 4 dagar och går i skolan 3. Varav 2 av dessa skoldagar så börjar jag 10:30. Så tisdagen blir lite bortglömd. Man lägger sig sent dagen innan, sover få timmar, och så är man så himla trött på lektionen att man inte riktigt hänger med. Det är tur att tutorials finns på Moodle. :)Bilden har ingenting med inlägget att göra. Jag ville bara fylla ut med någonting. :)

14 September 2011


Campus på morgonen. Så här fint är det nästan varje morgon. Solen skiner och det är fortfarande disigt. Hur mysigt som helst. :)


Kanske helt ointressant. Dessa underbara datorer sitter jag vid på alla mina lektioner. :P


Skolans cafeteria. Denna besöker vi alltid då vi har kvällslektion. Tar en ca. 30 minuters rast varje gång och då sticker vi alltid hit och köper oss någonting att äta. :)


Cafeterians tak-uteplats.


Insidan av cafeterian. :) Färgglatt och mysigt. ^^


Vi har en lite mysig sittplats på West Campus som är halvt inringad av olika kända citat. :)

12 September 2011

Taenkte slaenga in ett litet inlaegg innan lektionen boerjar.
Just nu sitter jag i klassrum OE 184 och ska snarr boerja min Fotolektion. Och sae fort jag saetter mina foetter innanfoer doerren kommer jag poe att jag gloemt bort att goera en uppgift som skulle in idag. Kaenns surt, men jag hoppas att jag kan skicka in den ikvaell.
Vi skulle ocksaa ta med oss 5-10 personliga saker till denna lektion och tror ni jag hittade saa maanga grejer? Nej, jag hittade bara en, saa jag skramlade ihop naagra random saker, saa jag har i alla fall 4 grejer. 3 tidningar skulle vi ocksaa ha med oss, men jag har bara en. >_<

Det aer saa sjukt vilket tempo dom har haer. All min vardag gaar aat till en kurs, saa jag gloemmer naestan bort dom andra tre. :( Men jag har pratat med mina laerare och dom vill bara att jag ska goera mitt baesta. Men jag hoppas att jag snart hittar rytmen och kommer ikapp. :)

Men nu kom laeraren, saa jag maaste avsluta. Ville bara uppdatera lite saa min pappa har naagonting att laesa imorgon till frukosten. :P

11 September 2011 #2

Idag har det varit en speciell dag. Våran fina Tess fyllde nämnligen 19 år idag! :D Och hon har firats med buller och bång!
Hennes dag började redan vid 12 slaget med sång och bakelse. Firandet fortsatte efter en natts sömn med skattjakt och avslutades med ett resturangbesök. :)

Min dator ser snart sina sista dagar. Så bilder kommer komma imorgon.
Det är så att mitt batteri är knas. Jag måste ha laddaren ikopplad för att hålla datorn vid liv. Och min adapter som jag köpte passar inte. Så jag får passa på medans någon annan inte använder sin. :P Så jag är på jakt efter en databutik i hopp om att hitta ett nytt batteri. Har verkligen inte råd att köpa en ny dator nu. >_<

11 September 2011

10 år idag. <3


(Bild lånad från Google.se)

6 September 2011

Sitter här och försöker plugga. Men det går inte så jättebra.
Det har varit en tuff dag. Gick och la mig runt 2-tiden igår efter att ha kämpat med att hinna med två deadlines. (Jag lyckades med liten marginal) Imorse ringde klockan 06:00. Det var bara att kliva upp och se glad ut.
Började morgonen med en 5-timmars lektion i Digital Darkroom. Gillar verkligen inte att min lärare är så pigg på att prata den tiden på dygnet. Det bästa är att allt hon går igenom finns att hitta på Moodle, så man behöver inte följa med i allt hon säger. ;)

Klockan 1 när lektionen var slut gick jag hem och slängde ihop lite lunch för att sedan springa till bussen. Jag och Tess skulle in till T-Mobile och fixa våra mobiler. Och, jo, visst fick det fixat. Vi fick två likadana, fast nya.
Aja, funkar inte denna heller så får jag ta min gamla mobil. Jag har ju iaf ett amerikanskt nr. :)

Klockan 5 började nästa lektion. Den ska egentligen sluta 22:05, men det gör den aldrig. :) Så jag har näästan precis kommit hem. Kom hem för ca. 30 minuter sen. ^^

NOW I'M HAPPY!! :D Läste precis att min lärare flyttat fram en assignment som först skulle vara inlämnad imorgon. Jag vart lite stressad ett tag. Men nu kan jag lugna ner mig! :D

2 September 2011

Igår stack jag in till stan med Tess, Jacob, Nina och Yvonne. Jacob skulle byta sin piercing och vi andra skulle på äventyr! :D


Tess och Jacob. :)


Nina och Yvonne. :)


Nina på Subway. :)


Tess stora äventyr! :D Det blev en tatuering för henne. :) Det är verkligen grymma personer som jobbar på Energy tattoo. ^^


Stencilen sitter på plats. :D Det står "Elizabeth Ferm" och sen tre svalor. Grymt fin. :) <3


Allt som allt så tog det ca. 30-45 minuter. Och hon var duktig. :) <3
Jag skulle nog aldrig klara av att ligga och lida där så länge. xD

1 September 2011

Jag har inte bloggat på ett tag för dagarna här rullar på som vanligt.

Första veckan på skolan har passerat och dom packade på oss en massa läxor det första dom gjorde. Det blev lite stressigt. Men nu vet man lite iaf hur man ska lägga upp det.
Det är onsdag och min andra skolvecka är slut. Ja, gott folk, jag går bara i skolan måndag till onsdag. :) Det är skönt ibland, men det finns en liten sak som gör det ganska jobbig. Att bara läsa 3 units-kurser 3 dagar i veckan betyder högt tempo och det känns faktiskt. Ännu är det inte superjobbigt. Men det känns.
Till exempel så har jag 5 inlämningar och ett prov till tisdag nästa vecka. Som sagt, högt tempo. Nu är inte grejjerna super svåra att göra. Det är bara tanken på hur mycket det är som gör det så svårt.

Men jag måste ändå säga att det, tro det eller ej, är ganska roligt. :) Både innanför och utanför campus. :) Fotolektionerna är dom roligaste. Världens underbaraste lärare. Grymt rolig och duktig på att lära ut. :P
Studentlivet utanför är också väldigt spännande. :) Det händer någonting varje dag. Aningen så blir det sena filmkvällar, småfester mitt i veckan, nattmacka hos någon. Liksom det händer allting någonting. Man träffar alltid någon ny människa. Älskar det! :)

Folket jag bor med då? Grymma! Helt underbara. Vi har bara känt varandra i ca. 3 veckor och det är redan som om vi känt varandra i flera år. :) Dom fick mig att göra en sak som jag velat göra i flera år men inte vågat. I fredags, 26 Augusti, stack vi ner till stan och gick in på Energy tattoo och piercade läppen. :) I mitten av läppen. Så grymt nöjd är jag. Jag är fortfarande lite ovan med den. Men jag har ju inte ens haft den i en vecka, så det är ju inte så konstigt. ^^


Ca. 1 timme efter min piercing blev gjord. :)


Tess på bussen på väg downtown till Energy tattoo. :)


Tess och Findus på Kahuna Grill.


Charlie tog två hål i öronen efter jag hade tagit min piercing. Och det var ingen som tog kort på mig när jag satt där för alla höll i mina händer. xD Men jag tog kort på charlie och snubben som piercade mig. :) Grym snubbe, verkligen. :D


Youghurtland är väldigt poppis här och det är så grymt gott. :D <3

RSS 2.0